Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Prilika za učenje od vodećih hrvatskih PR-ovaca

Najuspješniji hrvatski stručnjaci za odnose s javnošću okupili su se kako bi kroz specijalističke edukacije doprinijeli razvoju potrebnih kompetencija kod sadašnjih i budućih PR-ovaca na svim hijerarhijskim razinama, a sustavni pristup, iskustveno učenje te primjeri (ne)dobrih praksi u korporativnim komunikacijama način su na koji će prenositi svoje znanje i iskustvo.

Kako komunicirati s eksternom javnosti s ciljem stvaranja pozitivnog mišljenja o kompaniji? Kako poslati prave poruke na pravo mjesto i među prave ljude? Kako ‘pronaći’ pozitivne poruke i znati ih pretočiti u pozitivne priče koje treba plasirati u medije? Kako formulirati najbolje odgovore kada su vijesti loše s ciljem ublažavanja štete?

Odnosi s javnošću jedan su od najučinkovitijih načina izgradnje marketinških strategija i stvaranja čvrste reputacije, a kompanije ulažu iznimne resurse kako bi ostale na vrhu svojih PR-ovskih strategija i ostvarile još veće prinose s boljim ROI-jevima. Uspostaviti adekvatnu komunikaciju između organizacije i njezine vanjske ciljne javnosti, a u svrhu postizanja razumijevanja i ostvarivanja zajedničkih interesa, nije nimalo jednostavan zadatak. Biti PR-ovac danas, kada se informacija šire munjevitom brzinom i kada moraju, uza sve, biti potporna funkcija marketingu, znači imati iza sebe vrlo analitički i strateški pristup.

Kako poslati prave poruke na pravo mjesto i među prave ljude svi zainteresirani imat će prilike učiti od vodećih agencija za odnose s javnošću, stručnjaka iz medija te vodećih osoba iz korporativnog sektora koje su odlučile podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo na edukacijskom programu ‘Specijalist za korporativne komunikacije i odnose s javnošću u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra.

Poznate PR-ovke, Daria Mateljak (partnerica i direktorica za Hrvatsku u konzultantskoj kući Hauska & Partner) i Boška Trbojević (dugogodišnja direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću u Coca-Coli HBC Adria) kroz edukativnu i interaktivnu radionicu uputit će sve zainteresirane u suvremene metode i alate kreiranja učinkovite strategije u odnosima s javnošću jer, kako naglašavaju, uspješna komunikacija uvijek se temelji na dobro postavljenoj strategiji i pravom odabiru taktika. Pisanih, govornih i vizualnih tehnika u odnosima s javnošću je mnogo, no što u moru toga koristiti govorit će Enea Hasukić (direktorica PR-a i strateških komunikacija u agenciji Grizli komunikacije) iza koje su brojni uspješni projekti za više od 70 klijenata iz različitih industrija. Međutim, što je od svega toga novinarima korisno, a što baš i nije te kako je najbolje pristupiti novinarima, kako izazvati pozornost medija i tako postići najbolji rezultat u prenošenju informacija u javnost zna Tomislav Klauški, dugogodišnji novinar i politički kolumnist. Tomislav će kroz praktične vježbe i radionice otkriti na koji način pristupati i surađivati s novinarima. Kako izazivati medijsku pozornosti i upravljati reputacijom govoriti će Nikoleta Lučin, starija savjetnica u tvrtki Madison Consulting. O tome koliko je dm-drogerie markt Hrvatska poželjan poslodavac i partner ne treba puno govoriti, a tko će onda bolje educirati o tome kako upravljati reputacijom nego Ivan Horvat, voditelj odjela marketinga i odnosa s javnošću u toliko cijenjenoj kompaniji. PR i medijski nastup ne idu jedno bez drugoga, a o tome kako utjecati na javnost kroz medije govorit će vodeća hrvatska poslovna konzultantica, direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, Mirela Španjol. Zainteresirani će imati prilike raditi simulaciju davanja izjava za medije pri čemu će  iz druge perspektive sagledati svoje tehnike javnog nastupa, stav i stil.

Kako kaže Ankica Mamić, ugledna stručnjakinja za odnose s javnostima i osnivačica agencije za odnose s javnostima IMC, svaka kriza je ujedno i kriza percepcije, a s obzirom na to da javnost želi zadovoljiti svoju psihološku potrebu i uperiti prstom u krivca, stručnjaci za odnose s javnostima uvijek moraju biti korak ispred te pravovremeno anticipirati krizne situacije. Zajedno s Mirelom Polić, PR savjetnicom u agenciji IMC i doktorandicom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Dubravkom Štefanac Vinovrški, direktoricom korporativnih komunikacija u A1 Hrvatska, polaznicima Mirakul Edukacijskog centra će pružiti uvid u metodu mapiranja dionika, zahvaljujući kojoj PR stručnjaci mogu identificirati frenemije, odnosno prikrivene prijatelje organizacije te tehnike i metode kriznog komuniciranja koji jamče uspješnost prevladavanja krizne situacije.

Vrata u PR-ovski posao uvjeravanja i izgradnje reputacije putem društvenih mreža, kroz influencer marketing kao moćan alat, svim zainteresiranima otvorit će iskusna digitalka i jedna od pionirki online komunikacije u Hrvata, Iva Ušćumlić (direktorica digitalnog odjela u agenciji Media Val). Iako od brojeva neki bježe, specijalisti za odnose s javnošću ne mogu, a u to će polaznike pokušati uvjeriti Petar Ćuk, voditelj prodaje u Mediatoolkit-u. Jer kako kaže, znanje potrebno za adekvatno praćenje PR metrika i utjecaja medijske slike na poslovne ciljeve, od iznimne je važnosti. Petar će sve zainteresirane upoznati i s naprednim social listening alatima koji predstavljaju najnoviji tehnološki doseg unutar PR i marketing industrije.

Edukacijski program održava se u Zagrebu u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra, a više informacija potražite na linku: Specijalist za korporativne komunikacije i odnose s javnošću.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup