Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

PMP certifikacija: sve što trebate znati o uvjetima za polaganje ispita

PMP (Project Management Professional) certifikacija jedna je od najpriznatijih i najtraženijih certifikacija u području upravljanja projektima. Stjecanje PMP certifikata predstavlja veliku prednost u karijeri za sve one koji žele napredovati u ovom području. No, koji su uvjeti za dobivanje PMP certifikata? U ovom tekstu istražit ćemo ključne uvjete za PMP certifikaciju.

PMP certifikacija odnosi se na proces verificiranja i priznavanja znanja, vještina, metoda, tehnika i iskustva pojedinaca u području upravljanja projektima. Ovaj certifikat izdaje Project Management Institute (PMI), međunarodna organizacija za upravljanje projektima koja promovira profesionalizam u ovom području. PMP certifikacija u skladu je sa svjetski priznatim metodologijama vođenja projekata (PMBOK), koje su standard za upravljanje projektima prihvaćen u cijelom svijetu. Certifikacijski ispit PMP temelji se na specifikacijama koje je utvrdio PMI (Project Management Institute), a određuje postotak pitanja koja se nalaze u svakom od područja djelovanja. To su Iniciranje, Planiranje, Izvršavanje, Praćenje i kontroliranje, Kontroliranje, Završavanje te Profesionalna i društvena odgovornost. Ispit se obavlja online na engleskom jeziku i traje 4 sata. Sastoji se od 200 pitanja, a kandidati odgovaraju odabiranjem točnih odgovora iz nekoliko ponuđenih opcija. PMP certifikacija jedna je od najvažnijih i najcjenjenijih certifikacija u području upravljanja projektima.

Za kandidate sa srednjoškolskom diplomom, uvjeti za pristupanje certifikacijskom ispitu PMP su sljedeći:

  • najmanje 7.500 sati iskustva u području projektnog menadžmenta
  • najmanje 60 mjeseci rada na projektima (uzimajući u obzir projekte koji se ne preklapaju) u razdoblju od osam godina prije apliciranja za ispit
  • 35 sati edukacije o projektnom menadžmentu (u obliku seminara koji donose PDU – Professional Development Units).

Za kandidate s diplomom prvostupnika ili ekvivalentom sveučilišne diplome, uvjeti su sljedeći:

  • najmanje 4.500 sati iskustva u području projektnog menadžmenta
  • najmanje 36 mjeseci rada na projektima (uzimajući u obzir projekte koji se ne preklapaju) u razdoblju od osam godina prije apliciranja
  • 35 sati edukacije o projektnom menadžmentu (u obliku seminara koji donose PDU – Professional Development Units).

Ako ste zainteresirani za stjecanje PMP certifikata i želite uspješno položiti PMP ispit, Project Management Akademija tvrtke Mirakul pruža sveobuhvatan program obuke koji će vam pomoći u tome. Kroz ovaj program imate priliku naučiti sve potrebne vještine i tehnike koje su ključne za uspješno upravljanje projektima te stjecanje 35 potrebnih sati edukacije o projektnom menadžmentu.

U ponudi su program uživo i online, tako da možete odabrati onaj koji vam najbolje odgovara. Osim toga, nudimo mogućnost nadoknade propuštenih sati ili pregledavanje snimki nastave, kako biste uvijek bili u toku s gradivom. Također, naši polaznici dobivaju pristup svim materijalima preko LMS-a, što olakšava učenje i omogućuje pristup gradivu u bilo koje vrijeme. Nadam se da ćete se pridružiti našoj Akademiji i uspješno naučiti upravljati projektima po PMI metodi. Više informacija o našim programima možete pronaći na linkovima: https://www.mirakul.hr/akademija/project-management-online-edukacija-upravljanje-projektima-po-pmi-metodi/ i https://www.mirakul.hr/akademija/project-management-akademija/

Ne propustite pogledati naš kratki Webinar na youtube kanalu koji vam može pomoći u saznanju svih informacija o PMP certifikaciji: Kako postati certificirani voditelj projekta (PMP)

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup