Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]
BLOG

Pratite nas:

MotivAKCIJA: Ti to možeš! – Preko krize do novih tržišta – mit ili stvarnost

MotivAKCIJA: Ti to možeš! – Preko krize do novih tržišta – mit ili stvarnost

Svi govore treba otvarati nova tržišta i širiti se, a kako kada se ne mogu razvijati ni na svom tržištu?

Nema rasta i razvoja bez napora i muke, a kada tržište omogućava lagodu, onda nema napretka i zato je kriza velika prilika, ukoliko ju gledamo na taj način. Ima i ona narodna poslovica: u muci se rađaju junaci. Ako pogledamo unatrag i vidimo koliko prilika smo propustili misleći kako nema potrebe razvijati naš biznis izvan granica, onda nam je jasno koliko smo ograničili sebe i uskratili si mogućnost razvoja. Samopoštovanjem sebe, svog proizvoda i usluge stvaramo najvažniji preduvjet za izlazak na strano tržište, a sve dok mislimo da netko tamo s druge strane radi bolje ili može ponuditi nešto bolje, na dobrom smo putu jer, ako je to tako, mi i dalje možemo puno na/učiti od njega. Kako? Slično je odlasku na obiteljsko putovanje, samo što u ovom slučaju umjesto obitelji sa sobom vodimo svoje suradnike, a cilj je upoznati što više ljudi iz branše koja nas zanima, „opipati“ tržište, hodati gradom, zemljom otvorenih očiju i osjetiti njihov duh, uočavati tržišne prilike, vidjeti i gledati gdje se druže, kako i gdje izlažu, što nude i što najbolje prodaju, kako to rade i što mi od viđenoga možemo primijeniti u svojoj kompaniji.

Da, složit ću se s vama, priprema i jedan dobar dio može se i treba odraditi Internetom, telefonom ili preko dostupnih materijala, stručnih časopisa i literature, ali to nije dovoljno, jer to je kao da idemo na virtualno putovanje u Pariz, sve vidimo, ali ništa nismo osjetili. Osjećaj i korisnost nije potpuna. Kakav će onda biti rezultat? Tržište treba osvojiti tako da dođemo na njegov vrh i stavimo svoju zastavu tamo. Kako? Krenemo iz podnožja planine ponosnim pogledom uprtim prema gore. Naučena bespomoćnost izraz je američkog psihologa Martin Seligmana, a označava stanje ljudskog ili životinjskog bića u kojem je ono naučeno da se ponaša bespomoćno, pa čak i kada mu se ponovo pruži prilika da pomogne sebi ili izbjegne nepovoljnu ili štetnu okolnost kojoj je izloženo.

Jedan od najvažnijih zadataka današnjih lidera je vratiti svojim ljudima vjeru u sebe i u svoje mogućnosti, a kriza je dobro vrijeme za to i u vašoj kompaniji, jer naučena bespomoćnost pojam je koji zarobljava um. Intenzitet doživljaja naučene bespomoćnosti ovisi o osobi i njezinom viđenju uzroka bespomoćnosti, jesu li to vanjski čimbenici ili možda ona sama. Tražite priliku na novom tržištu i pronaći ćete ju.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup