Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]
BLOG

Pratite nas:

Kvalitetan LinkedIn profil u 6 jednostavnih koraka

Kvalitetan LinkedIn profil u 6 jednostavnih koraka

LinkedIn je najveća svjetska društvena mreža posvećena povezivanju profesionalaca i tvrtki. U ovom trenutku okuplja globalnu zajednicu od 450 milijuna ljudi, dok se u Hrvatskoj njome služi oko 400 tisuća domaćih profesionalaca. Njena vrijednost i važnost potvrđena je u trenutku kada je Microsoft odlučio izdvojiti basnoslovnih 26,2 milijarde dolara kako bi preuzeo tvrtku, pa na njen utjecaj i značaj nema potrebe trošiti vrijeme.

Poput svih vodećih društvenih servisa, LinkedIn nije usmjeren samo prema fizičkim korisnicima, nego omogućuje i otvaranje korporativnih profila, odnosno stranica namijenjenih tvrtkama i brandovima. Pretpostavimo da ste za svoju tvrtku već otvorili stranicu na LinkedInu. Međutim, jeste li iskoristili i sve mogućnosti koje ona pruža? Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji bi mogli poboljšati vaš nastup na LinkedInu!

Optimizirajte informacije o svojoj kompaniji na stranici

Budite temeljiti! Popunite sva prazna polja koja LinkedIn traži, ažurirajte stranicu informacijama koje se odnose na vašu tvrtku (web stranica, adresa, godina osnivanja, veličina kompanije, vrsta industrije…) te unesite relevantne ključne pojmove vezane za djelatnost tvrtke. Posebno se posvetite opisu svoje kompanije koji se pojavljuje ispod naslovne slike stranice. Ispričajte priču koja će privući pozornost!

Vodite računa o vizualima

Bez slike se ne računa! Kao i na Facebooku, Twitteru i ostalim mrežama, na Linkedinu također morate voditi računa o vizualnim elementima kojima ćete obogati svoju stranicu i prenijeti poruku korisnicima. Preporučljive dimenzije za profilnu sliku su 400×400 px, a za naslovni vizual 974×300 px. Vizuali bi trebali sadržavati prepoznatljive elemente tvrtke ili branda (korporativne boje, logotip, pa čak i slogan…), a naslovnu sliku mijenjajte s vremena na vrijeme. Povodi za to mogu vam biti posebni događaji, konferencije i slično. Naravno, u slučaju bilo kakvih promjena u logotipima i vizualnoj komunikaciji tvrtke, ažuriranje profilne i naslovne slike nešto je što trebate učiniti u što kraćem mogućem roku.

Trebate li showcase stranicu?

Ako nudite više proizvoda i usluga, možda ih želite dodatno istaknuti na LinkedInu putem opcije “showcase page“. Ukratko, “showcase” stranica svojevrstan je izdanak vaše glavne stranice pomoću koje možete korisnicima detaljnije predstaviti specifičan proizvoduslugu ili promidžbenu ponudu – naravno, putem zasebnih opisa i vizuala. “Showcase” stranice bit će izlistane s desne strane vaše glavne stranice, a LinkedIn vam omogućuje da ih imate maksimalno deset. Ako ih trebate više, morate poslati poseban zahtjev LinkedInu.

Razmislite o oglašavanju

LinkedIn također omogućuje oglašavanje objava, kao i detaljno B2B targetiranje korisnika (po nazivu zanimanja, funkciji, industriji, veličini kompanije…). Sadržaj je moguće sponzorirati po svim platformama (mobile, desktop, tablet), a osnovni formati oglašavanja su sponzorirani sadržaj ili nativno oglašavanje, oglašavanje putem InMail inboxa te dinamični, display i tekstualni oglasi. Ako želite privući nove korisnike ili doprijeti svojim sadržajem do usko definiranih ciljanih skupina, oglašavanje na LinkedInu svakako je nešto o čemu valja razmisliti ili barem ga isprobati. Saznajte više!

Angažirajte svoje zaposlenike

Većina vaših zaposlenika i kolega sigurno već ima profil na LinkedInu, a vrlo vjerojatno na toj društvenoj mreži raspravljaju o svojoj branši, poslovnome okruženju, pa čak i kompaniji za koju rade. Kolegama iz tvrtke koji nisu na LinkedInu svakako predložite da to učine, a ostale zamolite da, ako još nisu, svakako ažuriraju informacije, odnosno da pri uređivanju osobnih profila povežu svoje radno mjesto s vašom stranicom. Naravno, sasvim je poželjno i da dijele sadržaj s vaše stranice, pa ih svakako ohrabrite da to čine s vremena na vrijeme. Oni angažiraniji možda će se uključiti i u rasprave na relevantnim grupama na LinkedInu ili pisati za LinkedInov blog agregator poput Pulsea, što može biti još jedan dodatni, posredni način promidžbe kompanije.

Dijelite sadržaj

Sigurno vam se više puta dogodilo da ste tražili neku kompaniju na LinkedInu, pronašli njezinu stranicu i onda shvatili kako na njoj uopće nema sadržaja ili je on star i neažuriran. Nemojte si to dopustiti! Odredite dinamiku dijeljenja sadržaja na LinkedInu i neka on bude različitih formata. Drugim riječima, to mogu biti linkovi na zanimljive članke, linkovi na videozapise na YouTubeu, slikovni sadržaj, infografike itd. Općenito, dobro je imati na umu činjenicu da vizualni sadržaj privlači više komentara, odnosno potiče snažniju interakciju korisnika. Ono što dijelite neka bude zanimljivo i relevantno za vaš biznis i područje djelatnosti. Izbjegavajte pričati isključivo o sebi, ali nemojte se ni ustručavati pohvaliti svojim postignućima i novim projektima jer – to se na jednoj poslovnoj mreži i očekuje.

Pronađite nas na LinkedInu.

Članak je inicijalno objavljen u kolovozu 2016. na Blogu digitalne agencije Jasno & Glasno.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup