Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Završila Ged konferencija u organizaciji tvrtke CROZ

Završila Ged konferencija u organizaciji tvrtke CROZ

Uspješno je završena dvanaesta u nizu konferencija QED u organizaciji tvrtke CROZ. Poslovno-tehnološki skup na temu eksperimenta kao načina unaprjeđenja poslovanja održan je od 6. do 8. svibnja u Zadru, a okupio je dosad najveći broj sudionika. Brojni stručnjaci iz svijeta IT-a te drugih sektora su sa sudionicima podijelili svoja poslovna i životna iskustva kroz predavanja, okrugle stolove te radionice, a svi su se složili da kvalitetan eksperiment mora biti planiran, odrađen, evaluiran te implementiran, a nikako slučajan.

Tijekom tri dana konferencije tematika eksperimenta obrađena je kroz gotovo trideset konferencijskih formata. Želja za eksperimentiranjem je u svima nama, a sudionici su doznali kako kvalitetno eksperimentirati kad je riječ o strategiji, poslovnom razvoju, prodaji, međuljudskim odnosima te različitim alatima. Glavna predavačica Tina Lee Odinsky-Zec, direktorica Centra inovacija i poduzetništva na ZŠEM-u, održala je zanimljivu radionicu u kojoj su sudionici međusobno eksperimentirali s kreativnošću. Čime zalijevati plodno tlo da poslovni pokušaj unutar tech zajednice preraste u uspjeh sudionicima je otkrio izvršni urednik časopisa Bug, Dragan Petric. David Brakoniecki iz tvrtke BP3 govorio je o korištenju tehnika decision managementa za provođenje eksperimenata u poslovanju.

Da je eksperimentiranje bitno te korisno za agile organizacijske promjene, potvrdio je Gregory Keegan iz tvrtke agile42. Osim predavanja mnogobrojnih međunarodnih govornika iz tvrtki kao što su Orange Polska, IBM te Sberbank Slovenia svakako treba istaknuti zanimljivo predavanje Zlatka Hrbuda iz Zagrebačke banke. On je govorio o robotima i umjetnoj inteligenciji u bankarskim sustavima te iznio podatak da će umjetna inteligencija u njegovoj banci u 2018. godini odraditi više od dva milijuna transakcija za poslovne korisnike.

Zabavni dio konferencije ove godine je uključivao je performans Ivana Kožara koji je predstavio muzikalnu Teslinu zavojnicu te elektrizirao zadarsko nebo. STEMI ekipa je svoj poznati robot Hexapod odlučila staviti u ulogu plesača uz glazbenu pratnju hrvatskog pijanista svjetskog glasa – Mateja Meštrovića.

Završni dan konferencije bio je rezerviran za jednu od najinteresantnijih rasprava na konferenciji – Okrugli stol o agilnoj tranziciji. Predstavnici Erste&Steiermärkische Banke, Vipneta te Banca Intese RS podijelili su svoja iskustva implementacije agilnog načina rada, načine prilagodbe na promjene koje agilizacija donosi, dobre i loše strane koje su iskusili te koja je perspektiva agilea u budućnosti.

U završnom izlaganju konferencije Vedrana Miholić iz CROZ-a, navijestila je temu sljedećeg izdanja QED-a. „Nema dobrog eksperimenta u organizaciji koja ne pruža mogućnost eksperimentiranja. Ono što je razlika između okoline u kojoj zaista možete eksperimentirati i one u kojoj to ne možete je razina povjerenja koja u toj organizaciji vlada. Povjerenje je jedan od najvažnijih preduvjeta za kvalitetno eksperimentiranje, a povjerenje je važno i kad je riječ o sustavima koji razvijaju informatičari. Sustavi moraju biti pouzdani te mora postojati povjerenje da će oni pravilno funkcionirati. Upravo je to povjerenje nešto o čemu bismo voljeli razgovarati iduće godine na novom izdanju konferencije QED.“

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup