Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Završeno XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Završeno XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizacijom ovog Savjetovanja nastavilo je tradicionalno okupljanje poduzetnika s ciljem da ih se informira, educira i razgovara o problemima s kojima se susreću.  Ovogodišnje Savjetovanje bilo je usmjereno na teme koje povezuju inovativnost, konkurentnost i rast te se održalo uz poruku „Stvaramo bolje uvjete za rast i konkurentnost poduzetništva“.

 

U sklopu drugog dana Savjetovanja, održana je i središnja panel rasprava „Konkurentnost i rast poduzetništva“, u kojoj je sudjelovala potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić s ministrima iz ministarstava ključnih za rast poduzetništva. Uz potpredsjednicu Vlade, na panel raspravi sudjelovali su i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

„Ovaj susret je prilika da poduzetnici u direktnom kontaktu i komunikaciji s brojnim djelatnicima ministarstava i samim ministrima čuju što to ministarstva rade, koje su to aktivnosti koje i njima samima koriste i koje su im potrebne, odnosno, ovo je prilika da i mi čujemo što poduzetnike stvarno muči, koji ih problemi opterećuju i gdje vide prostor za poboljšanje našeg rada”, poručila je potpredsjednica Vlade dr. sc. Martina Dalić.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

„Ovogodišnje savjetovanje bilo je posebno usmjereno na korištenje europskih fondova, kao i na razmjenu iskustava i između samih poduzetnika, onih koji su već dobili sredstva i koji su uspjeli uspješno prirediti te podnijeti svoje projekte“, istaknula je potpredsjednica Vlade te najavila objave budućih natječaja.

„Sada, krajem travnja i tijekom svibnja, upravo se nalazimo u vremenu kada je dovršen i donesen velik broj odluka o financiranju, posebno u dijelu kojeg nazivamo E-impuls. Također, sad se potpisuju i odluke o financiranju za program istraživanja i razvoja kojim će se potaknuti inovacije i istraživanja, program na čije su rezultate poduzetnici čekali dugo. U sljedećih nekoliko tjedana bit će objavljeno i nekoliko novih poziva“, najavila je ministrica.

O boljem i kvalitetnijem povezivanju obrazovanja s tržištem rada, potpredsjednica Vlade je naglasila kako je zadaća Vlade i ministarstava da stvori uvjete i okolnosti za razvoj što bolje poduzetničke klime.

„Kada govorimo o svemu onome što Vlada čini da smanji administrativne prepreke, troškove poslovanja kroz poreznu reformu i smanjivanje različitih neporeznih nameta, kada govorimo o lakšim i jednostavnijim načinima financiranja – kao što je upravo potpisani ugovor između MRRFEU i HAMAG-BICRO-a, temeljem kojeg će HAMAG-BICRO moći davati kredite s kamatnom stopom od gotovo nula kuna, tada govorimo o svim mjerama koje potiču da se poduzetnički duh ohrabri i da ljudi krenu tim putem“, naglasila je potpredsjednica Vlade, osvrnuvši se na Dodatak I Sporazumu o financiranju između Upravljačkog tijela (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije) i Provedbenog tijela HAMAG-BICRO-a kojeg su danas potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i članica Uprave HAMAG-BICRO-a Marijana Oreb.

Potpredsjednica Vlade i ministrica dr. sc. Dalić iskazala je zadovoljstvo što su među dobitnicima priznanja za najbolje poduzetnike i obrtnike u 2016. godini, bile i mlade osobe koje su se odlučile na karijeru u poduzetništvu.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

„Što je veći broj tako hrabrih ljudi, to će i naš gospodarski rast o kojem toliko često govorimo biti stabilniji i veći. U stvari, njegova stabilnost i visina ne ovise o politici i ministrima, već ovisi o onome što i kako rade poduzetnici“, zaključno je naglasila potpredsjednica Vlade i ministrica dr. sc. Dalić.

Video izjavu potpredsjednice Vlade RH i ministrice dr. sc. Martine Dalić pogledajte OVDJE.

Po završetku XXI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, prezentirao je sudionicima zaključke Savjetovanja.

Zaključke XXI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, tijekom dvodnevnog Savjetovanja, dodijeljena su priznanja najboljim poduzetnicima i obrtnicima u 2016. godini u devet kategorija, a sudionici su sa svim važnim informacijama za razvoj i napredak gospodarstva i poduzetništva upoznati kroz šest tematskih jedinica te su mogli sudjelovati u dvjema radionice za aktualne natječaje: Priprema projekata za natječaj Certifikatom do tržišta i Priprema projekata za natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup