Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Završena nikad atraktivnija Vinistra

Završena nikad atraktivnija Vinistra

Najveći broj izlagača, odlična vina i popratni program – rođendanska Vinistra oduševila! Porečka Žatika tri je dana bila središte Istre. Ljubitelji vina i turisti – njih više od 11 tisuća imali su priliku kušati najbolja vina s istarskim potpisom, uživati u bogatom popratnom programu i vrhunskim gurmanskim delicijama, a zabava se nastavljala na porečkoj rivi do kasno u noć uz nastupe Nine Badrić, Marka Tolje i Massima.

„Od ukupno 25, sigurno sam posjetio desetak Vinistri do sada. Obožavam ovu manifestaciju, uvijek je sjajna atmosfera. Vinstra iz godine u godinu raste, a ostaje  svježa i mlada baš kao istarska Malvazija“, rekao je operni pjevač i voditelj Ronald Braus.

Dok uživamo u istarskim vinima, pitamo se kakva su ona u usporedbi s vinima iz ostatka svijeta. Upravo je na ovo pitanje odgovor dala degustacija Istarska vina vs. svjetska vina, koju je kreirao i osmislio najbolji austrijski sommelier Suwi Zlatic, uz asistenciju domaćih jakih snaga, sommeliera Emila Perdeca i vinskog trgovca Branka Subotića.

„Kombinirali smo naša i strana vina istog cjenovnog ranga. Bilo je sedam vina iz Istre –  Malvazija istarska, 2016. Giulio Ferenac, Sauvignon bijeli, 2016. Novacco, Chardonnay Libra 2009., Capo vina, Pinot crni, 2014. Vinarije Pino Rossi, Cuvee Castello, 2015. Vina Laguna, Fuga Teran, 2013., Vinarija Dobravac, Syrah, 2011. Vina Degrassi. Od  sedam stranih, tri su bila iz Francuske, dva iz Austrije i po jedan iz Njemačke i Argentine, a kao aperitiv poslužen je šampanjac Gosset. Istarska vina nimalo ne zaostaju za vinima svijeta, što više pokazala su se da itekako mogu konkurirati na svjetskom tržištu“, kazao je Emil Perdec.

Salata od obraza boškarina, ragu od bošakrina s crnim tartufom, rebra boškarina i povrće te kao točka na i jagode i skuta.  Bio je to meni na posljednjem ovogodišnjem Plava Laguna Gourmetu na kojem je briljirao La Grisa, restoran istoimenog heritage hotela iz Bala na čelu sa chefom Nikolom Vukovićem. Sommelier Marko Divić zaokružio je priču odličnim istarskim vinima – Pilatovim Sauvignonom iz 2017., Matoševićevim Cuveeom Grimalda crna iz 2015., Polettijevim Cabernet Sauvignonom iz 2013. i Laguninim pjenušcem Perla Rose.

Na degustaciji desertnog vina Vin de Rosa – vina Vodnjanštine Franka Raguža, koja se proizvode u malim količinama i tradicionalno konzumiraju uz blagdansku trpezu, posjetitelji su doznali zbog čega baš ovo vino osvaja nagrade na domaćim i međunarodnim vinskim manifestacijama. Poznato je da nakon vina sjajno ide dobar espresso. Koje su tajne tog vječnog napitka otkrila je radionica PrimoAroma caffe: Tradicionalni talijanski espresso 4M.

„Kava je slična vinu. Možemo živjeti i bez kave i bez vina, ali jednostavno ne želimo. Pijemo ih iz užitka, senzacije. Espresso je nastao u Italiji prije 120 godina, Trst je 250 godina središte kave, tako da smo dosta toga naučili o kavi. Cilj nam je educirati ljude da nauče više o kavi, da znaju što piju i zbog čega piju, da nauče prepoznati kvalitetu. Baškao i kod vina“, istaknuo je voditelj radionice Fabrizio Polojaz, predsjednik Associazione Caffe Trieste.

Sjajna atmosfera vladala je sva tri dana, a jubilarna Vinistra završila je u velikom stilu.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup