Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

XC60 proglašen je Svjetskim automobilom 2018. godine

XC60 proglašen je Svjetskim automobilom 2018. godine

Novi Volvo XC60 SUV srednje veličine proglašen je Svjetskim automobilom 2018. godine. Proglašenje je održano na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, a ovo je samo još jedno u nizu priznanja za Volvo automobile.

Model XC60 je također dobitnik prestižne North American Utility of the Year Award dok je model XC40 iz segmenta malih SUV-a proglašen Europskim automobilom godine tijekom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi koji se održao ranije u ožujku. Nagrada za Svjetski automobil godine je prva u povijesti Volvo automobila.

“Iznimno sam zadovoljan što su se investicije naše kompanije isplatile,” izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Cars kompanije. “Suočili smo se s oštrom konkurencijom, ali ova nagrada je pokazatelj kako Volvo pruža savršenu kombinaciju dizajna, povezivosti i sigurnosti koja je privlačna kupcima diljem svijeta.”

XC60 je u 2017. ostvario najbolje rezultate na Euro NCAP testiranju zahvaljujući Volvo City Safety sustavu automatskog kočenja koje je potpomognuto podrškom pri upravljanju u slučaju da sustav automatskog kočenja nije dovoljan za izbjegavanje potencijalnog sudara. Tu je također i Sustav za sprječavanje sudara s nadolazećim vozilima s podrškom pri upravljanju koji smanjuje opasnost od frontalnog sudara te Sustav nadzora mrtvog kuta (BLIS) kojemu je također dodana podrška pri upravljanju kako bi se smanjio rizik od sudara prilikom mijenjanja trake.

Model XC60 je dostupan s nizom različitih dizelskih i benzinskih motora te nagrađivanim Volvo T8 Twin benzinskim plug-in hibridnim motorom od 407KS i ubrzanjem od 0-100 za 5.3 sekunde.

Ova dva priznanja dolaze netom nakon što je Håkan Samuelsson prepoznat kao svjetska automobilska ličnost godine, a nagradu mu je dodijelio isti međunarodni medijski panel u Ženevi. Gospodinu Samuelssonu odano je priznanje za njegov rad koji je u posljednjih nekoliko godina pokretačka snaga Volvo Cars kompanije.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup