Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Vodeća međunarodna konferencija na području zdravstvenog turizma okupila međunarodne stručnjake i ugledne predavače iz cijelog svijeta

Vodeća međunarodna konferencija na području zdravstvenog turizma okupila međunarodne stručnjake i ugledne predavače iz cijelog svijeta

28. veljače, u hotelu Lone u Rovinju, ministar turizma Gari Cappelli otvorio je sedmo izdanje prestižne HTI (Health Tourism Industry) konferencije, vodeći međunarodni skup na području zdravstvenog turizma u Europi. Uz ministra turizma pozdravni govor održao je i predsjednik Hrvatske Gospodarske komore Luka Burilović, a jedno od uvodnih predavanja imao je hrvatski znanstvenik i pisac Dragan Primorac.

‘Zdravstveni turizam Hrvatska izdvaja kao jedan od ključnih proizvoda u razvoju turizma do 2020. i čim, vrlo skoro, riješi zakonsku regulativu, spremna je u njega uložiti već pripremljenih 400 milijuna eura’, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na otvaranju konferencije.

Više od 300 sudionika ovog vodećeg međunarodnog skupa o zdravstvenom turizmu u Europi, kroz prezentacije, panele i radionice, na jednome mjestu, pokušava odgovoriti na neriješena pitanja na području turizma koje još nije doseglo sve svoje mogućnosti.

Globalni ambasador američkog Sveučilišta Penn State i predsjednik Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina, prof.dr. Dragan Primorac, zato je istaknuo da bi mnoge zemlje ‘htjele razvijati turizam, ali su samo neke u tome uspješne. Bez privatnog sektora’, dodaje, ‘nema uspješnog zdravstvenog turizma na koji se godišnje troši 60 milijardi dolara.’

Jonathan Edelheit, jedan od osnivača američke  Zdravstvene turističke udruge podsjeća kako se nekad zdravstvenim turizmom bavilo sama 10 zemalja, dok ih je danas u tom businessu gotovo 50, pa veliko globalno natjecanje traje. ‘Sada se Europa, natječe s ostatkom svijeta. Hrvatska može biti značajno tržište za golemog potencijalnog i jako zainteresiranog kupca, Kinu, no mora riješiti sve poznate preduvjete za to’, završio je Edelheit.

Da je važnost zdravstvenog turizma prepoznala i Hrvatska gospodarska komora, potvrdio je njezin potpredsjednik, Josip Zaher, koji je rekao kako je zato i osnovana Zajednica zdravstvenoga turizma.

U poslijepodnevnim satima partner konferencije, Hrvatska turistička zajednica, održala je radionicu Buy Croatia za zdravstveni turizam koja je okupila više od 40 velikih kupaca usluga iz cijelog svijeta. Na kraju prvog dana Konferencije večeru su pripremili vrhunski kuhari restorana s dodijeljenim, u kulinarstvu najprestižnijim, Michelinovim zvjezdicama.

Drugog dana konferencije glavna tema predavanja i prezentacija – luksuzni je turizam i sve vezano uz to. Jedna od gošći bila je i američka glumica Eva LaRue, promotorica američke internetske platforme Dot Luxury, vodećeg putopisnog bloga radi kojega je putovala i na neke od najčarobnijih svjetskih destinacija.

Ovo sedmo izdanje konferencije zanimljivo je i zbog inovativnog ‘3u1’ integriranog skupa koji uključuje još dva međunarodna događanja – ILHA Summit (International Luxury Hotel Association) i TTM Festival (Taste the Mediterranean).

Hrvatska jedna od najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma

Na HTI Gala večeri, trećega, posljednjeg dana Konferencije, dodijeljene su nagrade najboljim europskim destinacijama za zdravstveni turizam – ‘Medical Tourism Indeks’. U kategoriji najperspektivnijih destinacija zdravstvenog turizma nagradu su osvojile Hrvatska i Grčka. Slavija Jačan-Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoja ponude pri Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je preuzela nagradu u ime HTZ-a, istaknula je: ‘Riječ je o velikom priznanju za Hrvatsku s obzirom da smo prepoznati kao brzorastuća destinacija zdravstvenog turizma, čime su se dosadašnje aktivnosti cjelokupnog turističkog sektora u ovom segmentu turizma pokazale vrlo učinkovitima’.

Za najbolju europsku destinaciju medicinskog turizma proglašena je Velika Britanija za koju je priznanje preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj Peter Clements. Drugo mjesto pripalo je Njemačkoj dok je nagradu preuzeo zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Njemačke Andreas Krauss. Gospođi Veruschki Becquart iz Francuske turističke zajednice (Atout France) uručeno je priznanje za treće mjesto. Četvrto i peto mjesto osvojile su Italija i Španjolska čija su priznanja preuzeli generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri te veleposlanik Španjolske Eduardo Aznar.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup