Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Visa najavila brži pristup svojoj mreži i ulaganje od 100 milijuna dolara u FinTech kompanije

Visa najavila brži pristup svojoj mreži i ulaganje od 100 milijuna dolara u FinTech kompanije

Visa je najavila dva nova programa kojima će podržati europske FinTech kompanije koje razvijaju sljedeću generaciju digitalnih rješenja za plaćanje.

Od srpnja, FinTech start-upovi sa sjedištem u Europi mogu se uključiti u Visinu globalnu  mrežu, a procedura uključivanja u program trajat će manje od 4 tjedna. Novi FinTech program osigurava startupima nižu naknadu i brz pristup Visinoj globalnoj mreži što je dodatni poticaj kompanijama u razvoju inovativnih ideja.

Dodatno, Visa je pokrenula europski investicijski program u iznosu od 100 milijuna dolara kako bi podržala brzorastući FinTech ekosustav u Europi te povećala ulaganja u startup kompanije.

Govoreći na konferenciji Money 20/20 u Amsterdamu, Visa-ina izvršna direktorica za Europu, Charlotte Hogg, rekla je: “Ovo su uzbudljiva vremena za platno tržište u Europi. Uvođenje nove regulacije, dramatične promjene u ponašanju potrošača i brz razvoj tehnologije, pretvorilo je Europu u regiju u kojoj se svakodnevno rađaju nove ideje. Takvo okruženje, stvara nevjerojatnu priliku za nove i postojeće tvrtke kako bi osmislile rješenja koja omogućuju jednostavno i sigurno plaćanje.

“U Visi smo otvoreni za suradnju s kompanijama koje žele iskoristiti prednosti i mogućnosti te sigurnost naše globalne mreže kako bi te kompanije istovremeno ostvarile rast poslovanja. Predani smo cilju da ostanemo najsigurnija mreža za nove sudionike na tržištu, kao i za naše postojeće klijente i partnere. ”

Fast – Track program

Ključni element FinTech angažmana je jednostavan pristup koji omogućuje startupima početak suradnje u manje od četiri tjedna.

Visa će surađivati s pružateljima usluga kako bi sponzorirala start-up tvrtke koji žele sudjelovati u programu i koje potrošačima i trgovcima žele ponuditi nova i inovativna rješenja digitalne trgovine.

U početku, Visa će raditi s Contis-om, platformom koja nudi usluge alternativnog bankarstva, obrade podataka i plaćanja. Program će započeti u srpnju, a bit će usredotočen na start-up tvrtke u Velikoj Britaniji koje se mogu prijaviti na adresi www.visaeurope.com/fintech.

Ostala europska tržišta uskoro će se moći pridružiti programu, a krajnji cilj je širenje na globalno tržište.

Viza ulaganja i partnerstvo

Visa je također pokrenula investicijski program u vrijednosti od 100 milijuna dolara. Naglasak će biti na podršci tvrtkama koje koriste nove tehnologije, a koje imaju potencijal za stvaranje novih i sigurnih načina plaćanja.

Visa je već investirala u niz europskih FinTech kompanija –  Klarna, solarisBank i Payworks. Prema podacima KPMG-a*, ulaganja u europske FinTech kompanije u 2017. Iznosila su 4,7 milijarde dolara.

Osim toga, nekoliko platnih platformi i FinTech kompanija već surađuje s Visom u osmišljavanju novih rješenja za potrošače, ali i trgovce. Među kompanijama su – Contis, EVRY, Jaja, Revolut i Wirecard.

FinTech kompanije zainteresirane za suradnju s Visom u kontakt mogu stupiti putem:  www.visaeurope.com/fintech.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup