Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Veliki potencijali za gospodarstvo leže u zdravstvenom turizmu

Veliki potencijali za gospodarstvo leže u zdravstvenom turizmu

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 16. ožujka najavljen je IMTJ Medical Travel Summit 2017. koji će se od 24. do 27. travnja održavati u Opatiji. Govornici na konferenciji bili su doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med. – predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, Keith Pollard- CEO International Medical Travel Journal-a (Velika Britanija) te Alfred Franković – menadžer Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

-Cilj je putem IMTJ Medical Travel Summita brendirati Kvarner, ali i Republiku Hrvatsku kao destinaciju zdravlja. Značajno je da se Summit organizira u 2017. godini u kojoj su planirana značajna sredstva za razvoj i promociju zdravstvenog turizma. Istaknuo bih veliku podršku Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice te regionalne i lokalne uprave i samouprave, uključujući i lokalne turističke zajednice. Osim teorijskog dijela, biti će organizirani i B2B sastanci te obilazak zdravstvenih ustanova na Kvarneru s ciljem što bolje promocije usluga u zdravstvenom turizmu. Posebice bih istaknuo Buy Croatia radionicu koju ćemo organizirati u suradnji s HTZ-om, istaknuo je dr. Mozetič.

Na pitanje novinara zašto je Opatija izabrana kao destinacija održavanja Summita, organizator Keith Pollard odgovorio je: ‘Kako ne odabrati ovako lijepo mjesto kao što je Opatija? IMTJ Summit stekao je svjetsku reputaciju zbog kvalitete sadržaja i predavača te prilike za ostvarivanje poslovne suradnje. Iako je Hrvatska tek nedavno izašla na svjetsko tržište kao destinacija zdravlja, njezin najveći izvozni proizvod upravo je turizam.

Zdravstveni turizam skriveni je potencijal kojeg Hrvatska još nije u potpunosti iskoristila. Pravi primjer je Španjolska čije zdravstvene ustanove velike prihode ostvaruju upravo od turista pristiglih iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije. Neki od ključnih razloga zdravstvenih putovanja Britanaca nisu zahtjevne operacije, već estetska kirurgija, dentalna medicina te potpomognuta oplodnja, a odlučuju se za destinacije poput Španjolske, Belgije, Češke, Poljske i Turske. Britanci vole putovati u Hrvatsku kao turisti, ali još uvijek nisu prepoznali kvalitetu zdravstvene usluge, stoga je ovo savršena destinacija za održavanje Summita kojim će se podići svijest o onome što Opatija, Kvarner i Hrvatska imaju za ponuditi u zdravstvenom turizmu.

Dr. Mozetič je dodao kako je ovo iznimna prilika koju svi dionici zdravstvenog turizma moraju iskoristiti, a posebice računa na podršku medija kako bi se informacije i saznanja sa Summita prezentirale što široj publici. Također je naglasio kako je svrha djelovanja Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera ponuditi cjelovitu zdravstvenu, ali i kulturnu, eno i gastro uslugu pacijentima iz inozemstva, kao i njihovim pratnjama. Iako je zdravstveni turizam na Kvarneru do sada bio prepoznat samo po dentalnoj usluzi, sve veći broj turista dolazi i zbog ostalih zdravstvenih usluga.

-U Hrvatskoj su nakon našeg Klastera osnovani i Klasteri zdravstvenog turizma u Dalmaciji, Zagrebu i Slavoniji što nas posebno veseli jer je cilj od početka bio stvaranje stvaranje mozaika klastera na nacionalnoj razini i zbog toga rado svoja saznanja i iskustvo dijelimo s ostalima, zaključio je dr. Mozetič.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera okuplja 29 članica iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga. Klaster je usmjeren ka osnaživanju i razvoju zdravstvenog turizma Kvarnera u skladu sa strateškim dokumentima koji ovu turističku destinaciju definiraju kao ‘destinaciju zdravlja’.

IMTJ-ova nagrada ‘Zdravstveni i medicinsko-turistički klaster godine’

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera prošlogodišnji je dobitnik prestižne nagrade u kategoriji ‘Zdravstveni i medicinsko-turistički klaster godine’ uručene 24. svibnja 2016. godine na svečanosti u Madridu tijekom održavanja International Medical Travel Journal Summit-a. Odluku o najboljem klasteru donio je neovisni međunarodni žiri.

IMTJ Medical Travel Summit 2017. u Opatiji

Organizator IMTJ Medical Travel Summita je tvrtka Intuition Communication iz Velike Britanije. Summit će biti od velikog značaja za hrvatsko gospodarstvo, a posebice za tvrtke i djelatnike iz područja turizma i zdravstva jer se očekuje dolazak više od 350 predstavnika najvećih svjetskih institucija iz industrije zdravlja i turizma iz više od 45 zemalja svijeta, s kojima će naše tvrtke moći dogovoriti suradnju te privući klijente iz inozemstva. Summit se do sada održavao u Dubaiju, Londonu i Madridu te se Opatija time svrstava uz bok vodećih destinacija svijeta. Razvoj zdravstvenog turizma doprinijeti će poslovanju turističkih poduzeća tijekom cijele godine, posebice u pred i post sezoni.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup