Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj predstavilo Bijelu knjigu 2016

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj predstavilo Bijelu knjigu 2016

U prostorijama zagrebačkog muzeja Mimara, Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj organiziralo je 25. listopada 2016. godine predstavljanje Bijele knjige – publikacije o poslovnoj i investicijskoj klimi i preprekama za ulaganje u Hrvatskoj. Uz domaćina Mladen Fogeca, predsjednika Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj posebni gosti na skupu bili su guverner Hrvatske narodne banke prof.dr.sc. Boris Vujčić, zamjenik ministra financija prof.dr.sc. Saša Drezgić i pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Sertić.

U svom uvodnom izlaganju predsjednik Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec izrazio je zadovoljstvo zbog izdavanja već četvrtog izdanja Bijele knjige koje izlazi u vrijeme netom formirane vlade. Sva poboljšanja koja se naprave u Hrvatskoj po pitanju unapređenja investicijske i poslovne klime bit će na korist svih poslovnih subjekata koji investiraju u Republici Hrvatskoj, rekao je Fogec i zaključio, investicija je investicija, bez obzira bila domaća ili strana.

 

Zamjenik ministra financija prof.dr.sc. Saša Drezgić ovim je putem pozdravio izdavanje Bijele knjige 2016, kao dosada prepoznate i vrijedne publikacije, te najavio pripremu porezne reforme koja će dobrim dijelom uključiti preporuke koje su ranije prepoznate od strane ulagača.

Nakon toga uslijedilo je izlaganje prof.dr.sc. Borisa Vujčića koji je predstavio kako konkurentnost zemlje utječe na investicije i predstavio ključne ekonomske pokazatelje za Hrvatsku u proteklom periodu. Obrazovanje i ljudski kapital su ključni za ekonomski rast, istaknuo je Vujčić i rekao da se Hrvatska treba početi uspoređivati s najboljima u izgradnji vlastitih mjera i politika.

Na kraju glavni urednik Bijele knjige Hrvoje Stojić predstavio je šest područja za koje je Udruženje pripremilo konkretne prijedloge za poboljšanje investicijske i poslovne klime. Područja koje je Udruženje prepoznalo kao ključne i na kojima je potrebno napraviti poboljšanja za povećanje konkurentnosti mogu se sažeti u slijedeće kategorije: pravna nesigurnost, porezne obveze, parafiskalne naknade, javna uprava i pravosuđe, pitanja rada i pristup financijskim sredstvima.

Uz predstavnike vodećih investitora, skup je privukao 200 uzvanika i predstavnika iz hrvatskih ministarstava, državnih agencija, diplomatskog zbora i vodeće poslovne ljude u Hrvatskoj među kojima su bili glavni direktor HUP-a Davor Majetić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, Mladen Vedriš, Davor Štern, prof.dr.sc. Krešimir Ćosić, Zoltan Aldott iz INA-e, Neven Vranković iz Atlantica, predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago, šef hrvatskog ureda Europske investicijske banke Anton Kovačev, predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj Berislav Horvat i mnogi drugi.

Bijelu knjigu u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup