Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Ministar Tolušić obišao novi pogon PPK karlovačke mesne industrije

Ministar Tolušić obišao novi pogon PPK karlovačke mesne industrije

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa svojim suradnicima te župan Karlovačke županije Damir Jelić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić danas su posjetili PPK karlovačku mesnu industriju, jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj i regiji koja se bavi proizvodnjom, prodajom i distribucijom svježeg mesa i mesnih prerađevina. U sklopu posjeta ministar Tolušić je sa suradnicima obišao proizvodni pogon u koji je u okviru posljednjeg investicijskog ciklusa tijekom protekle tri godine uloženo ukupno 95 milijuna kuna u razvoj i modernizaciju pogona te optimizaciju poslovanja.

Ulaganje je obuhvatilo izgradnju novog pogona za proizvodnju svježeg mesa, čime je godišnji kapacitet te proizvodne linije narastao preko 20.000 tona. Nabavljeni su i novi strojevi za proizvodnju i pakiranje prerađevina, njihovo označavanje i metaldetekciju. U potpunosti su obnovljeni i prošireni svi kapaciteti punjenja polutrajnih salama i kobasica te su izgrađene bijele sobe za pakiranje narezanih proizvoda. U rad je pušten i pogon za proizvodnju masti i čvaraka, najveći u Europi, koji PPK karlovačkoj mesnoj industriji omogućava godišnju proizvodnju oko 250 tona čvaraka i oko 1.000 tona svinjske masti.

Zahvaljujući ovoj i dosadašnjim investicijama PPK danas raspolaže i cjelovitom linijom za rasjecanje i otkoštavanje svježeg mesa dnevnog kapaciteta od 60 tona, kao i novom linijom za proizvodnju steriliziranih konzervi godišnjeg kapaciteta do 2.000 tona. Udvostručen je i kapacitet proizvodnje trajnih salama koji sad iznosi 2.000 tona godišnje, a nabavljena su i nova transportna vozila čime su značajno povećani kapaciteti prijevoza robe.

„Praćenje trendova u tehnologiji, razvoj novih proizvoda i kontinuirano poboljšanje postojećih, uz zadržavanje tradicionalne komponente, trajan su smjer našeg trenutnog i daljnjeg poslovanja. Novih će 6.000 četvornih metara pogona, zajedno s linijama za nove proizvode poput masti i čvaraka, nabavom novih strojeva, modernizacijom, optimizacijom i informatizacijom proizvodnih procesa te logističko-distributivnom podrškom pridonijeti još većoj razini kvalitete po kojoj je PPK nadaleko poznat“, istaknuo je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije. Ujedno je i zahvalio svim djelatnicima na njihovom iznimnom angažmanu u realizaciji cjelokupne značajne investicije.

PPK karlovačka mesna industrija od 2003. godine članica je Grupacije Pivac i otad se neprestano povećavaju njena konkurentnost, prihodi i dobit. Ukupna su ulaganja premašila iznos od 350 milijuna kuna, dok je pogon s prvotnih 3.000 četvornih metara povećan na današnjih 20.000 četvornih metara. Sve su investicije realizirane iz akumuliranih sredstava i europskih fondova te usmjerene u tehnologiju i povećanje kapaciteta, a s njima je došlo i do potrebe za većim brojem zaposlenika pa je tako u proteklih 14 godina zaposleno 400 novih radnika čime je broj zaposlenih dosegnuo današnjih 640 djelatnika.

PPK danas u asortimanu ima preko 300 proizvoda čiju su kvalitetu prepoznali i brojni kupci u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i drugim europskim državama, gdje se proizvodi plasiraju putem najvećih trgovačkih lanaca za koje PPK radi robne marke. PPK-ove prepoznatljive recepture prisutne su i pod imenima različitih robnih marki u Hrvatskoj u svim većim trgovačkim lancima poput Kauflanda, Konzuma, Lidla, Plodina, Spara i drugih. Proizvodni proces u skladu je s najvišim svjetskim standardima, standardiziran je i visoko automatiziran, a tehnološki procesi i kvaliteta obavljenih operacija pod stalnim su nadzorom. Dio je sustava i vlastiti laboratorij za kontrolu ispravnosti i kvalitete hrane, a certifikati EN ISO 9001:2008, IFS Food te sustav HACCP dodatno potvrđuju visoku razinu zdravstvene sigurnosti i ispravnosti proizvoda.

PPK karlovačka mesna industrija među vodećim je poduzećima privatnog sektora koja aktivno koriste sredstva iz fondova Europske unije. Tako su dosad realizirane investicije iz programa IPARD u iznosu od 11,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa. U tijeku je i realizacija dviju velikih investicija iz programa ruralnog razvoja koje su sufinancirane iz mjere „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda“ u iznosu od oko 37 milijuna kuna bespovratnih sredstava te mjere „Smanjenje štetnih utjecaja gnojavke“ u iznosu od 13,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U pripremi je još nekoliko velikih projekta iz prehrambene i primarne proizvodnje.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup