Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HT stvara STEM generaciju

HT stvara STEM generaciju

Pomazuci u pripremi Hrvatske za novi val tehnoloskih promjena, Hrvatski Telekom znacajno pridonosi popularizaciji STEM znanja i vjestina te primjeni suvremenih tehnologija u svim segmentima zivota. To je cilj i donacijskog natjecaja putem kojeg HT kontinuirano nagraduje i podrzava najbolje STEM projekte u Hrvatskoj. Tako je prosle godine HT, izmedu ostalog, donirano 300.000 kuna Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) za projekt “Napredne Internet of Things tehnologije (IoT) u hrvatskim skolama”.

U projekt je ukljuceno vise od 100 skola diljem Hrvatske kojima je, zahvaljujuci financijskoj potpori HT-a, osigurana atraktivna Internet of Things (IoT) oprema. Uz ovu opremu i edukaciju nastavnika, ostvareni su temeljni preduvjeti za osposobljavanje ucenika i poticanje njihove kreativnosti u pronalazenju pametnih IoT rjesenja.

Najbolja potvrda uspjesnosti projekta  “Napredne Internet of Things tehnologije (IoT) u hrvatskim skolama” odlicni su rezultati prvog natjecaja, provedenog u sijecnju i veljaci ove godine na temu “Pametna rasvjeta”. Na natjecaj se prijavilo cak 88 ucenickih timova iz osnovnih i srednjih skola, a radovi su iznimno inovativni – od pametne kucne i filmske rasvjete pa sve do sustava rasvjete koji stede energiju pri osvjetljavanju ulica i parkinga. Svaki prijavljeni rad ujedno je i edukacijski materijal, kako bi sve skolske ustanove koje imaju IoT opremu mogle replicirati uspjehe drugih ekipa i kroz njih jos vise nauciti o Internetu stvari.

Svi radovi pristigli na ovaj prvi natjecaj – na temu “Pametna rasvjeta” – izrazito su kvalitetni. Ocjenjivacko povjerenstvo doista je imalo vrlo tezak zadatak izabrati najbolje radove po kreativnosti i prezentaciji rjesenja. Vjerujem kako nas ceka uzbudljiv nastavak ove price te da ce i iduci natjecaji donijeti mnogo inovativnih rjesenja nasih malih kreativaca”, rekao je Paolo Zenzerovic, voditelj poslovanja Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

“Odusevljeni smo velikim odazivom ucenika na natjecaj i njihovim iznimno kreativnim IoT rjesenjima. To znaci da je Hrvatski Telekom na dobrom putu i da imamo kljucnu ulogu u stvaranju STEM generacije koja vec danas utjece na brzi ulazak Hrvatske u digitalno doba“, istaknula je Nina Isek Medugorac, direktorica HT-ovih Korporativnih komunikacija.

Pametna rasvjeta u kuci je najbolje kreativno rjesenje

Za najbolje kreativno rjesenje odabran je rad Pametna rasvjeta u kuci, O.S. Franje Krezme. Projekt prikazuje razlicite nacine upravljanja rasvjetnim tijelima u odredenim prostorijama. Za ukljucivanje i iskljucivanje te za jacinu rasvjete unutar odredene prostorije koristeni su razni senzori. Cjelokupan sustav je povezan na Internet koristenjem aplikacije Blynk te je moguce udaljeno upravljati sa svim rasvjetnim tijelima zasebno. Takoder moguce su i dodatne kombinacije i dopune ovog sustava.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup