Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Global Finance: RBI je „Najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi“

Global Finance: RBI je „Najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi“

U okviru dodjele nagrada najboljim svjetskim bankama za 2018. godinu, Global Finance proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) „Najboljom bankom u srednjoj i istočnoj Europi“. Renomirani financijski časopis taj je prestižni regionalni naslov RBI-ju dodijelio već dvanaesti put u posljednjih 15 godina.

„Titula ‘Najbolje banke u srednjoj i istočnoj Europi’ čast je, ali i zadatak da i dalje nastojimo ostvarivati kvalitetu i pružati prvorazredne usluge i proizvode diljem regije“, izjavio je predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl. „Ta nagrada također je rezultat našega dobrog strateškog položaja i uspješnosti.“

Cjelovito izvješće o odabiru bit će objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa Global Finance, uz imena pobjednika iz gotovo 150 zemalja Afrike, regije Azija-Pacifik, Bliskog Istoka, Latinske Amerike, Sjeverne Amerike te srednje i istočne Europe i zapadne Europe. U svibanjskom će se izvješću pojaviti i popis izabranih najboljih regionalnih banaka SAD-a i najboljih svjetskih banaka po regijama.

Sveukupno najbolja banka na svijetu bit će proglašena ovoga ljeta i, zajedno s imenima najboljih globalnih banaka u 14 ključnih kategorija, objavljena u listopadskom izdanju časopisa. Pobjednici ovogodišnjeg izbora su banke koje su brižljivo skrbile o potrebama svojih klijenata u teškim tržišnim uvjetima te koje su postigle bolje rezultate, istodobno polažući temelje budućeg uspjeha.

Izbor u svakoj kategoriji obavili su urednici časopisa Global Finance nakon dugotrajnoga savjetovanja s financijskim dužnosnicima velikih korporacija, bankarima i bankovnim savjetnicima te analitičarima iz cijeloga svijeta. Odabirući najbolje banke, Global Finance uzeo je u obzir čimbenike u rasponu od onih kvantitativnih, objektivnih pa do upućenih, subjektivnih čimbenika. Osim toga, u svrhu povećanja točnosti i pouzdanosti rezultata provedena je anketa među čitateljima časopisa iz korporativnih krugova.

Banke su pozvane odgovorima podržati svoj odabir. Među objektivnim kriterijima bio je rast imovine, profitabilnost, zemljopisni opseg poslovanja, strateški odnosi, razvoj novog poslovanja i inovativnost proizvoda. U subjektivne kriterije ubrajaju se mišljenja analitičara dionica, analitičara kreditnog rejtinga, savjetnika iz područja bankarstva i drugih uključenih u ovu granu.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup