Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Comping podržava mlade prirodoslovce u lovu na novo odličje

Comping podržava mlade prirodoslovce u lovu na novo odličje

ICT tvrtka Comping nastavlja s podrškom domaćih mladih znanstvenika, ovog puta financiranjem tima koji će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem IYNT-u (International Young Naturalist Tournament), međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca koji se ovog ljeta od 30. lipnja do 4. srpnja održava u kineskom gradu Nanjingu.

 Bit će to treći put da Hrvatska sudjeluje na ovom natjecanju učenika od 12 do 16 godina iz svih područja prirodnih i tehničkih znanosti, na kojem se zadaci rješavaju eksperimentalno i teorijski. U protekle dvije godine hrvatski timovi ostvarivali su izvanredne rezultate pa su prošle godine u iranskom Shirazu osvojili srebrnu medalju, a 2015. iz Beograda su se vratili sa zlatom!

 Naši se predstavnici već marljivo pripremaju kako bi Hrvatsku i ove godine predstavili u što boljem svjetlu, a organizatoru naše ekspedicije, neprofitnoj udruzi Istraživački centar mladih, Comping pruža podršku pokrivanjem dijela putnih troškova za odlazak na ovogodišnji IYNT turnir.

 „Comping je u proteklih godinu dana pokrenuo ili se pridružio realizaciji niza projekata i aktivnosti usmjerenih ka poticanju znanosti i zapošljavanju mladih. Uvijek nam je zadovoljstvo pomoći budućim hrvatskim znanstvenicima i istraživačima u njihovim nastojanjima k napretku i pomicanju granica. Posljednje dvije godine, hrvatski timovi na IYNT međunarodnom natjecanju postigli su izvrsne rezultate i tako dokazali kako se ulaganje u obrazovanje i predanost uvijek isplati. Vjerujemo da će nam naš tim to potvrditi i ove godine osvajanjem još jednog odličja“ izjavio je predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić.

 Svake godine međunarodnom natjecanju IYNT prethodi državni turnir koji je nedavno završen te na kojem se stvara nacionalni reprezentativni tim sastavljen od učenika osnovnih i srednjih škola. Kroz ovo natjecanje Istraživački centar mladih pruža razne mogućnosti mladima da se bave znanošću i istraživačkim radom već od najranije dobi, te pospješuje kvalitetu obrazovanja s ciljem povećanja broja znanstvenika, inženjera i visokoobrazovanih ljudi u Hrvatskoj.

 “U današnjoj situaciji ovakve izvannastavne aktivnosti od velike su važnosti kako za obrazovanje u Hrvatskoj, tako i za svakog pojedinog učenika jer neovisno o uzrastu i od kuda dolaze, imaju jednaku šansu za sudjelovanje i otkrivanje čari prirodnih i tehničkih znanosti. Podrška je velika, no kada dođe do potrebe za financijskom pomoći nije lako pronaći donatore i sponzore. Iznimno smo zahvalni tvrtki Comping na njihovoj svesrdnoj pomoći i prepoznavanju važnosti ovakvog natjecanja“ izjavio je Domagoj Pluščec iz Istraživačkog centra mladih.

Detaljnije informacije o natjecanju, te izvještaji s prošlogodišnjeg međunarodnog i prijašnjih državnih turnira mogu se pronaći na iynt.icm.hr.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup