Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

BKS Bank: Snažan porast polugodišnje dobiti

BKS Bank: Snažan porast polugodišnje dobiti

BKS Bank ostaje na putanji rasta. U Splitu se 9. listopada otvara nova poslovnica.

Predsjednica Uprave BKS Bank Herta Stockbauer izražava svoje zadovoljstvo najnovijim financijskim pokazateljima koncerna BKS Bank. „Nastavili smo putanjom rasta započetu u prvom tromjesečju“, pojašnjava Herta Stockbauer. BKS Bank je na razini koncerna u prvom polugodištu ostvarila dobit od 33,1 mil. eura, što je za 8,4 mil. eura odnosno 34,1% više nego prethodne godine. „U vremenima kada je bankovni sektor suočen izazovima kao što su vrlo niske kamatne stope, raznolike promjene uvjetovane digitalizacijom te sve veća reguliranost tržišta, vrlo smo ponosni što nam je uspjelo ostvariti ovakav rezultat. Uočavamo kako naši klijenti izrazito cijene savjetodavnu izvrsnost i suvremene digitalne proizvode“, kaže Stockbauer.

Solidna bilanca

Bilančna svota koncerna BKS Bank iznosila je sa 30. lipnjem 2017. 7,43 mlrd. eura (-2,0%). Smanjenje bilančne svote u odnosu na 31. prosinca 2016. prvenstveno je posljedica niske razine gotovinske pričuve (-25,2%) te smanjenih potraživanja prema kreditnim institucijama (-35,3%). U odnosu na kraj poslovne 2016. godine, kreditni volumen ostao je stabilan sa 5,31 mlrd. eura. Ponovni rast primarnih sredstava na 5,51 mlrd. eura potvrđuje veliko povjerenje klijenata u BKS Bank.

Hrvatska na dobrome putu

U Hrvatskoj je BKS Bank ove godine proslavila 10. obljetnicu svog bankovnog poslovanja te 15. obljetnicu osnutka svog leasing društva – BKS-leasing Croatia d.o.o. „Razvoj nam je stabilan“, kaže Goran Rameša koji zajedno s Jurajem Pezeljom i Tihomirom Zadražilom vodi Glavnu podružnicu BKS Bank u Hrvatskoj. Glavna podružnica Hrvatska pridonijela je polugodišnjoj dobiti koncerna sa 1,3 mil. eura. Kreditni volumen u visini 179,7 mil. eura premašio je rezultat od 31.12.2016. za 1,8%. I primarni depoziti su dosegli vrlo dobru razinu sa 96,4 mil. eura.

Otvorenje nove poslovnice u Splitu

Od jeseni će BKS Bank u Hrvatskoj biti zastupljena s tri poslovnice. „Zbog ponovnog jačanja turizma, u Splitu i okolici prepoznajemo velik potencijal za banku partnera s visokom kvalitetom savjetodavnih usluga“, pojašnjava Rameša odabir lokacije za novu poslovnicu. „Pripreme u Splitu teku odlično tako da ćemo novu poslovnicu otvoriti 9. listopada, kako je i planirano“, izvještava Rameša. BKS Bank u Hrvatskoj trenutno ima po jednu poslovnicu u Zagrebu i Rijeci koja je ujedno i sjedište Glavne podružnice. Nova splitska poslovnica zapošljavat će 5 djelatnika, u ponudi će imati cjelokupnu paletu proizvoda BKS Bank u Hrvatskoj, a smještena je u Ulici Hrvatske mornarice 1 – nedaleko gradske jezgre na vrlo frekventnoj lokaciji.

Održivo poslovanje

Pored izgradnje mreže poslovnica, BKS Bank angažirana je i u području održivog poslovanja. „U pogledu održivosti se naša banka ubraja u vodeće kompanije u Austriji. I u Hrvatskoj planiramo postupnu izgradnju održivog poslovanja“, kaže predsjednica Uprave Herta Stockbauer.
Na putu prema tvrtki prijatelju obitelji
Hrvatska podružnica upravo je u postupku certificiranja za tvrtku prijatelja obitelji. „Našim zaposlenicima se već sada nude zdravstveni programi i police dodatnog zdravstvenog osiguranja. Osobito nam je bitna dobra usklađenost profesionalnog i obiteljskog života, budući da se njome jačaju jednake mogućnosti za žene i muškarce te doprinosi uravnoteženom odnosu rada i slobodnog vremena“, kaže Stockbauer.
No, BKS Bank u fokusu nema samo svoje zaposlenike, nego i zaštitu klime. „Odnedavno u Hrvatskoj koristimo isključivo zelenu energiju umjesto konvencionalne“, pojašnjava Stockbauer jedno od najnovijih postignuća.

Zaštita europske Amazone

Još jedan doprinos zaštiti klime i očuvanju biološke raznolikosti predstavlja značajan sponzorski angažman BKS Bank na projektu WWF-a (World Wide Fund for Nature) ‘Europska Amazona’. „Kada nam je WWF predstavio prekogranično porječje Mure, Drave i Dunava – poznato i kao ‘europska Amazona’ – oduševila nas je raznolikost biljnog i životinjskog svijeta tog područja. ‘Europska Amazona’ jedinstven je krajolik vrijedan zaštite koji se nalazi na našem slovenskom, austrijskom i hrvatskom području poslovanja. Stoga smo iznimno sretni što smo u prilici podržati ovaj projekt“, zaključuje Stockbauer.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup