Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina d.d. (ACI d.d.) objavio je rezultate poslovanja za prvih 9 mjeseci 2017. godine

Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina d.d. (ACI d.d.) objavio je rezultate poslovanja za prvih 9 mjeseci 2017. godine

Prema financijskim pokazateljima, Društvo ACI d.d. je u prvih 9 mjeseci 2017. godine ostvarilo ukupne prihode u iznosu od 165,1 milijun kuna, te su prihodi na istoj razini kao i protekle godine. Rashodi su također na istoj razini u odnosu na promatrani period protekle godine te iznose 131,7 milijuna kuna.

Događaji koji su imali značajan utjecaj na poslovanje u prvih 9 mjeseci 2017. godine odnose se na kompletnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj te izgradnju bazena travel lifta u ACI marini Dubrovnik.

Imajući u vidu činjenicu da su prosječni prihodi marine Rovinj u proteklim godinama bili na razini od cca. 11 milijuna kuna, može se reći da su tijekom 2017. godine ostale marine ACI sustava ostvarile znatno povećanje prihoda i time u cijelosti nadoknadile izostanak spomenutih prihoda ACI marine Rovinj.

Poslovni prihodi (prihodi od nautičkih aktivnosti – godišnji, mjesečni, dnevni vez, zakup te ostale usluge nautičarima) ostvareni su u ukupnom iznosu od 156,4 milijuna kuna, od čega prihodi od godišnjeg veza iznose 70 milijuna kuna (smanjenje od 3%), prihodi od dnevnog (tranzitnog) veza iznose 53,5 milijun kuna (povećanje od 5%), dok prihodi od mjesečnog veza iznose 8,6 milijuna kuna (povećanje od 16%).  Prihod od zakupa i sporednih djelatnosti iznosi 12,6 milijuna kuna (povećanje od 11%)  dok prihodi od ostalih usluga nautičarima iznose 9,8 milijuna kuna (povećanje od 5%).

Temeljem podataka o fizičkim pokazateljima ostvareno je 1% više brod dana u odnosu na isti period prošle godine. Prema vrsti usluge, na godišnjem vezu u ACI marinama na dan 30.09.2017. godine nalazi se 3.427 plovila (smanjenje od 2%), ostvareno je ukupno 98.827 brod dana u tranzitu (smanjenje od 4%), a na mjesečnom vezu ostvareno je povećanje brod mjeseci od 24%.

Budući je ACI marina Rovinj u 2016. godini nosila 8,8% ostvarenih brod dana, jasno je da fizički pokazatelji ukazuju na rast u usporedbi sa usporednim periodom.

I tijekom 2017. godine ACI d.d. nastavio je sa značajnim ulaganjima u marine unutar sustava, a sve u cilju podizanja kvalitete pružanja usluga. Najznačajniji investicijski projekt u 2017. godini je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, a čiji se završetak planira u 2018. godini, kada bi obnovljena marina trebala započeti sa radom. Od ostalih značajnih ulaganja tijekom devet mjeseci 2017. godine valja istaknuti izgradnju bazena travel lifta koji je tijekom sezone stavljen u funkciju, te novouređenog golf vježbališta u ACI marini Dubrovnik, zatim rekonstrukciju betonskih gatova te elektroenergetskog napajanja u ACI marini Vodice, rekonstrukciju pješačkih površina i unutarnje terase restorana u ACI marini Umag te rekonstrukciju recepcije u ACI marini Milna.

Temeljem svih navedenih pokazatelja, može se reći da je sezona 2017. za ACI d.d. bila iznimno uspješna.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup