Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

TOP poslodavci za 2018. godinu

TOP poslodavci za 2018. godinu

SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka specijalizirana za savjetovanje u ljudskim resursima, proglasila je listu TOP poslodavaca u 2018. godini. Prilikom neovisne sveobuhvatne analize sustava upravljanja zaposlenicima za stjecanje prestižnog Certifikata Poslodavac Partner, stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima najbolje su ocijenili sljedeće tvrtke: Zagrebačka pivovara najbolji je Poslodavac Partner u 2018., s ostvarenih impresivnih 99% ukupno mogućih bodova u postupku certificiranja, Erste&Steiermärkische Bank nalazi se na drugom mjestu među ponosnim dobitnicima, treće mjesto dijele Pliva Hrvatska i Sandoz, dok se na petom mjestu nalaze Coca-Cola HBC Hrvatska i Hrvatski Telekom.

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 95 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je priznanje koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. HR procese ocjenjuje neovisan tročlani tim sastavljen od vodećih stručnjaka u ljudskim resursima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora ostvariti najmanje 75% ukupnih mogućih bodova i barem 70% bodova u svakom od pet područja.

Lista Top Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine i predstavlja organizacije s najvećim brojem ukupno ostvarenih bodova. One strateški upravljaju zaposlenicima, imaju transparentan proces zapošljavanja, mjere radni učinak zaposlenika i nagrađuju ostvarenje rezultata, ulažu u razvoj zaposlenika, potiču dvosmjernu komunikaciju sa zaposlenicima kroz različite kanale te posebnu pozornost posvećuju brizi za zaposlenike i razvijanju različitih programa za pospješivanje njihovog zdravlja, prevenciju stresa i bolje balansiranje privatnog i poslovnog života.

Pročitajte po čemu se ističu TOP poslodavci:

ZAGREBAČKA PIVOVARA

„Iznimno sam sretna što smo upravo mi prepoznati kao Poslodavac Partner s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima u 2018. godini. Kao najveće postignuće u protekloj godini izdvojila bih svakako naš rezultat u Towers Watson globalnom istraživanju angažiranosti zaposlenika u kojemu je sudjelovalo 91% naših zaposlenika i koje je pokazalo da je čak 93% njih iznimno visoko angažirano. To je rezultat dugogodišnjeg kontinuiranog rada i stalnog nastojanja da našu organizaciju učinimo još boljim i poticajnijim mjestom za rad. Dodatno, od postignuća u 2017. godini, izdvojila bih svakako našu inicijativu privlačenja i zapošljavanja sezonskih radnika.

Naime, kao odgovor ne samo na problem naše kompanije u privlačenju sezonske radne snage tijekom ljeta, već i na nacionalni problem deficita specifičnih profila sezonskih radnika, prvi smo poslodavac u Hrvatskoj koji je pokrenuo vlastite Sajmove sezonskih poslova i kampanje u lokalnim zajednicama gdje smo imali najveći problem s pronalaskom odgovarajuće radne snage i s takvom ciljanom akcijom smo osigurali spremnu radnu snagu. Dodatno, u 2017. godini obogatili smo našu internu akademiju znanja s modulima koji su fokusirani na digitalna rješenja za potrošače, kao i općenito digitalna rješenja u poslovanju. Konačno, istaknula bih implementiranje nove Politike radnog vremena s kojom smo našim zaposlenicima omogućili bolje balansiranje privatnog života i poslovnih obaveza. Veselimo se novim izazovima i vjerujem da ćemo i dalje od strane naših zaposlenika biti prepoznati kao poslodavac prvog izbora“, izjavila je Jadranka Sakoman, Direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK

„Lijepo je opet biti u društvu organizacija koje cijenimo u smislu HR praksi i odnosa prema zaposlenicima. Za nas sudjelovanje u procesu certificiranja predstavlja objektivni pogled na Erste i reviziju naših procesa te nam daje mogućnost kvalitetne usporedbe. Iako ova nagrada predstavlja svojevrsnu potvrdu našeg truda i rada, imamo još jako puno tema na kojima smo tek započeli raditi i s kojima trebamo nastaviti. Kao HR funkcija želimo osigurati i podržati nove načine rada, agilnost organizacije i spremnost na promjene kod svakog od nas. U narednom razdoblju još ćemo više morati učiti o našem poslovnom modelu i našim klijentima. U konačnici, cilj nam je da se svaki zaposlenik Erste grupe osjeća dijelom tima koji radi smislen i dobar posao za klijenta, a da u isto vrijeme brinemo o zaposlenicima kao pojedincima koji imaju svoje individualne karijerne i životne potrebe i planove“, istaknula je Maja Crnjak, Direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.

SANDOZ

“Ovo priznanje nam je od velike važnosti jer potvrđuje da smo na pravom putu. Glavni cilj nam je pobrinuti se da svi naši zaposlenici imaju najbolje moguće uvjete rada, radnu atmosferu i poticajno okruženje. Vjerujemo da nam to omogućuje ostvarenje vlastitog poslovnog zadovoljstva te zadovoljstvo pacijenata i zdravstvenih djelatnika. Iz godine u godinu poboljšavamo svoj rezultat, a smjernice stručnog tima za certificiranje su nam vrlo korisne. U selekcijskim postupcima, potencijalni kandidati često navode kako žele biti zaposlenici Sandoza jer je Sandoz u Top 5 poslodavaca u Hrvatskoj. Iznimno smo ponosni što je naš menadžment u najvećem dijelu proizašao iz same kompanije čime nema bolje potvrde kontinuiranog rada na razvijanju potencijala vlastitih zaposlenika, ali i prepoznavanju istih.

Vodeći smo po izdvajanjima u obrazovanje po zaposlenom. Talentima omogućujemo pohađanje i poslijediplomskih studija, a takva ulaganja čine nas još uspješnijom kompanijom.Kako je naša misija poboljšanje kvalitete života ljudi, usmjereni smo na poboljšanje kvalitete života naših zaposlenika. Kompanija smo koja brine o zdravlju svojih zaposlenika tradicionalno provodeći inicijative u sklopu kojih, osim promicanja zdravog načina života, organiziramo i različita aktivna druženja uz bicikliranje, sudjelovanja na B2B utrkama te financiramo zdrave obroke. Početkom godine uveli smo projekt fleksibilnih radnih aranžmana čime smo, osim nastojanja da poboljšamo ravnotežu privatnog i poslovnog života zaposlenika, osnažili i međusobno povjerenje”, izjavila je Ivana Grgić, HR specijalist u Sandozu.

PLIVA HRVATSKA

„PLIVA je već dugi niz godina kroz mnoge svoje aktivnosti usmjerena na dobrobit i zadovoljstvo svojih zaposlenika, a unaprjeđenje zdravlja i radnog okruženja jedna je od ključnih misija naše kompanije. Važno nam je raditi na omogućavanju fleksibilnosti i benefita koji odgovaraju potrebama zaposlenika, te smo u 2017. pokrenuli i novi benefit portal. Riječ je o jedinstvenoj i interaktivnoj platformi pokrenutoj s ciljem osvještavanja zaposlenih, ali i sistematizacije te lakšeg upravljanja sustavom benefita. Ovaj portal svakom zaposleniku pruža jasan i personalizirani pregled nad širokom lepezom pogodnostima koje kompanija nudi Posvećeni smo stvaranju radnog okruženja koje nije samo poticajno u radnim zadacima, nego i ugodno, zdravo i zabavno.

Tijekom 2017. nastavili smo i s brojnim aktivnostima u okviru projekta „Zdravo radno mjesto“, kako bismo zaposlenike dodatno potaknuli na usvajanje zdravih navika. Kroz program aktivnih pauzi, tijekom radnog dana zaposlenici imaju mogućnost odvojiti vrijeme za razgibavanje i opuštanje, pod vodstvom internih trenera – educiranih kolegica i kolega. Uz isticanje važnosti zdrave prehrane te vježbanja i redovitog kretanja, kroz radionice osvještavamo važnost brige i o mentalnom zdravlju. Povratne informacije zaposlenika osnova su za naše planove i pomažu nam da nastavimo raditi na njihovom kontinuiranom unaprjeđenju te što bolje odgovorimo na potrebe zaposlenika. Želja nam je ovim aktivnostima nastaviti razvijati radno okruženje u kojem se zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno jer su upravo oni nositelji svih naših uspjeha“, izjavila je Blagica Petrovac Šikić, Viša direktorica Ljudskih potencijala za PLIVA HRVATSKA.

HRVATSKI TELEKOM

„Za Hrvatski Telekom i mene osobno sudjelovanje u projektu Poslodavac Partner ima zaista veliko značenje. To je jedinstvena prilika dodatno potvrditi visoke standarde koje imamo u praksi upravljanja ljudskim potencijalima. Hrvatski Telekom je predvodnik digitalizacije hrvatskog gospodarstva i time utječe na razvoj društva u cjelini. To je velika čast, ali i odgovornost. Samo kompetentni zaposlenici koji rade sa srcem mogu taj posao obaviti po najvišim standardima i ostvariti odlične rezultate, a na kompaniji je da stvori takve uvjete rada u kojima zaposlenici profesionalno i osobno rastu kako bi ostvarili svoj puni potencijal i pritom se dobro osjećali u svom radnom okruženju.

U proteklom smo razdoblju izgradili novi brand poslodavca s porukom THINK BIGGER (Misli šire) koji je odlično prihvaćen na tržištu. To je odraz moderne kulture primjerene digitalnom dobu, kulture otvorene komunikacije i suradnje koju zajednički stvaramo. Usavršavanje zaposlenika nam je prioritet, te smo, osim klasičnih edukacija, uveli digitalno učenje putem platforme koja nudi više od 7000 online tečajeva. Na našoj HT Akademiji polaznici dobivaju ciljana i primjenjiva znanja koja im trebaju za razvoj kompetencija, ali i znanja o najnovijim trendovima razvoja industrija nužnih za poslovanje HT-a i danas i u bliskoj budućnosti. Posebnu pozornost posvećujemo našim talentima koje uključujemo i u internacionalne programe razvoja na razini Deutsche Telekom Grupe.

U velikim promjenama koje nosi razvoj tehnologije važno je da zaposlenici ostvare ravnotežu privatnog i poslovnog života. Od brojnih programa koje nudimo, posebno nam je drag  „Dan s mamom i tatom na poslu“, dan kad je kompanija prepuna smijeha naših klinaca koji sastavljaju svoje prve robote ili se zabavljaju uz program koji smo za njih od srca pripremili. Svjesni smo da rast kompanije počiva na zadovoljstvu i osobnom rastu zaposlenih. Na nama je da izvrsnošću u upravljanju ljudskim resursima to i omogućimo. Da smo na dobrom putu, potvrdilo nam je i ovo veliko priznanje. I zato smo ponosni što smo među najboljim poslodavcima na tržištu“, istaknula je Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

COCA-COLA HBC HRVATSKA

„Raduje nas i iznimno smo počašćeni što smo i ove godine uvršteni među pet vrhunskih Poslodavaca Partnera. U Coca-Coli HBC Hrvatska ljudi su najvrjedniji potencijal, a naš je poslovni uspjeh izravna posljedica njihove stručnosti, uključenosti i predanosti. Briga o našim zaposlenicima, prepoznavanje njihovih potencijala, stalno ulaganje u razvoj i adekvatno nagrađivanje važan su dio naše poslovne strategije, a otvorena dvosmjerna komunikacija i uključenost zaposlenika u žarištu su interesa radi osiguranja najboljih uvjeta za profesionalni rast i razvoj. Izuzetno cijenimo mišljenje naših zaposlenika i svake godine provodimo anketu o uključenosti u kojoj učestvuju svi naši zaposlenici te slušamo potrebe svakog našeg člana tima.

Istodobno se bavimo i razvojem studenata i mladih koji tek dolaze u poslovno okruženje i želimo im pružiti što više znanja i mogućnosti za budućnost koja je pred njima. Posebno bih izdvojila naš uspješni program brzoga razvoja zaposlenika Fast Forward kojim omogućujemo razvoj zaposlenika za prelazak na više razine upravljanja. Napredovanje i rast je ono što nas pokreće. Stvarajući izazovno i poticajno radno okruženje koje će privući i zadržati najbolje iskazujemo našu predanost neprestanomu unapređenju poslovanja i visokim standardima u upravljanju ljudskim potencijalima. Znatiželjni smo i željni učenja, nikad ne posustajemo i želimo biti najbolji”, izjavila je Nela Bučević, Direktorica Odjela za ljudske potencijale za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Coca-Cole.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup