Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

U susret najvećem poslovnom događaju u regiji

U susret najvećem poslovnom događaju u regiji

U prostorijama kompanije Alkaloid AD Skopje održana je konferencija za medije povodom Summita100 poslovnih lidera jugoistočne Europe, koji će se održati u Skoplju, 16. i 17. listopada.

Po riječima predsjednika Upravnog odbora Summita100, Živka Muaketova, i programske direktorice, Jelene Radulović, Skoplje i Makedonija će ove godine, preko jedinstvene regionalne platforme Summit100, biti domaćin za više od 150 poslovnih lidera i najviših političkih predstavnika, koji će tijekom dvodnevnog programa diskutirati o zajedničkim potencijalima i mogućnostima regije.

U svom uvodnom obraćanju Živko Mukaetov, predsjednik UO Summita100 i generalni direktor kompanije Alkaloid, istaknuo je da ono što čini Summit jedinstvenom inicijativom je to što otvara mogućnosti za istinsku povezanost i korištenje zajedničkog potencijala svih zemalja naše regije:

„Summit100 je i sam nastao kao regionalna inicijativa i zato su naši članovi u Upravnog odboru upravo predstavnici privrede iz cijele regije jugoistočne Europe. Kao predsjednik Upravnog odbora, ali i kao direktor kompanije koja regionalno i međunarodno posluje, svjestan sam snage i značaja koji daje zajednički nastup i povezanost naših zemalja. Naime, mi smo pojedinačno mala tržišta za svjetske okvire, ali objedinjavajući interese i kapacitete u zajednički nastup, možemo itekako biti konkurentni međunarodno i istovremeno skrenuti pažnju globalnog biznisa na investicijske potencijale ove regije. Kao domaćin ovogodišnjeg Summita100 zaista mi je drago da je ovu energiju prepoznao i veliki broj poslovnih i političkih lidera koje očekujemo u narednim danima u Skoplju“, izjavio je Živko Mukaetov.  

Ključna riječ ovogodišnjeg Summita100 je povezivanje – povezivanje u različitim sferama i na različitim nivoima. Tim povodom, jedan od glavnih govornika u Skoplju bit će i europska povjerenica za promet, Violeta Bulc, kojoj će se pridružiti više od 150 predstavnika renomiranih kompanija poput kompanije Hidria, ASA Group, Atlas Grupa, Atlantic, Gorenje, Alkaloid, BMW, Nectar, Delta Holding, Philip Morris, BBI, Uber, Bambi, Imperial Tobacco i mnogih drugih, kao i međunarodnih financijskih institucija – EBRD, IFC, Svjetska banka i mnogi drugi.   

„Iz godine u godinu Summit100 napreduje kao inicijativa i dobiva nove dimenzije. U Skoplju očekujemo da nastavimo s nadogradnjom ovog modela i da će Summit100, uz pomoć dobre energije u Skoplju, postati još jača platforma kao i da ćemo konkretizirane ideje po prvi puta na Summitu predstaviti premijerima, kako bismo napravili što širu frontu za promociju suradnje u regiji“, istaknula je Jelena Radulović, programska direktorica Samita100.

Program Summita100 će biti podijeljen na dva dana. Na dan otvaranja, sudionici će imati prilike razgovarati o značaju povezivanja u regiji, razvoju elektrifikacije, slobodnom kretanju robe i usluga i tome kako lokalne ideje mogu dostići globalni uspjeh, ali idejama i projektima za unapređenje suradnje unutar SEE regije i njegovog približavanja Europskoj uniji kroz Berlinski proces, u čijem cilju je predviđeno i potpisivanje okvirnog sporazuma između Summit100 platforme i Komorskog investicijskog foruma privrednih komora Zapadnog Balkana, institucionaliziranog na nedavno održanom Summitu u Trstu. Drugog dana sudionici Summita100 bit će angažirani na pet kreativnih radionica, na temu energetike, ekonomije znanja, brendiranja proizvoda u sektoru hrane i pića, te digitalne agende i turizma. U okviru ovog dana predviđen je politički panel premijera iz regije, koji će prisutnima dati svoj osvrt na regionalni dogovor za novo doba, u skladu sa sloganom Summita100.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup