Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Sudjelovanje investitora u procesu rada od iznimne je važnosti za startup

Sudjelovanje investitora u procesu rada od iznimne je važnosti za startup

U suradnji s HUB385, Zagrebački inkubator poduzetništva uspješno je održao prvi ovogodišnji ZIP Master Class u prostorijama HUB385.

2015. godine ZIP je ostvario strateško partnerstvo sa SpeedInvestom, kako bi pružili još veću potporu svojim timovima. SpeedInvest je vodeći fond rizičnog kapitala za tehnološke kompanije u ranoj fazi razvoja iz centralne i istočne Europe, te su 2016. godine investirali 450.000 € u hrvatski startup Amodo, koji je ujedno jedini hrvatski startup u koje je SpeedInvest investirao do sada.

ZIP je uvidio kako bi mogli pružiti poduzetnicima, startupovima i pratiteljima startup scene drugačiji pogled na cijeli proces investiranja VC fonda u startup, te su zbog toga odlučili pozvati, na svoj prvi ovogodišnji Master Class, Marie-Helene Ametsreiter, kao predstavnicu SpeedInvesta i Marijana Mumdžijeva kao predstavnika Amoda.

Zanimljiva je činjenica da su partneri Marie-Helene Ametsreiter bili u dvojbi, hoće li investirati u Amodo ili ne, ali je na kraju odgovor bio pozitivan. Pojasnila je i koliko je zapravo dugotrajan proces samog dogovora prije investicije, koji je u ovom slučaju trajao godinu dana. Pri kraju prezentacije prikazala je metriku njihovog operativnog rada s Amodom – preko 200 sastanka, ‘callova’ i preko 2000 emailova. Naglasila je kako je rad i praćenje startup tima nakon same investicije jako važan, uz njen osobni zaključak da je nužno da startup prođe kroz inkubacijski program ili nešto slično.

Drugom dijelu predavanja priključio se i Marijan Mumdžijev koji je odmah rekao kako oni kao startup nisu u tom trenutku razmišljali o investiciji i da je činjenica da su „naletjeli“ na investiciju od strane SpeedInvesta puka sreća. Rekao je da je SpeedInvest posebna tvrtka, jer svi partneri u toj tvrtki imaju poduzetničku pozadinu, odnosno razumiju proces kreiranja startupa i sudjeluju u tom procesu, za razliku od „bankarskih investitora“ – koji daju novce i ne žele aktivno sudjelovati kroz procese rada.
Mnogobrojna pitanja publike koja su uslijedila nakon predavanja pozitivno su iznenadila predavače ali i same organizatore.

I u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup