Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Studija Svjetskog ekonomskog foruma: digitalna transformacija donijet će goleme dobrobiti

Studija Svjetskog ekonomskog foruma: digitalna transformacija donijet će goleme dobrobiti

Inicijativa za digitalnu transformaciju, studija Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum – WEF) analizira utjecaj digitalnih tehnologija na industriju i društvo. U novom telekomunikacijskom izvještaju zaključuju da tehnologije poput mobilnosti, oblaka i analitike omogućuju četvrtu industrijsku revoluciju koja nudi prihode od čak 2 bilijuna dolara.

 

Kao dio istraživanja, Inicijativa za digitalnu transformaciju surađivala je s globalnim poslovnim liderima iz niza industrija pa je svoj doprinos ovom izvještaju dao i Ericssonov čelni čovjek za strategiju i tehnologiju, Ulf Ewaldsson. Jedan od ključnih nalaza ovog izvještaja je identifikacija četiri digitalne teme koje imaju potencijal „otključati“ nove prilike za industriju i društvo vrijedne 2 bilijuna dolara:

  • Mreže budućnosti – riječ je o virtualizaciji koja može fundamentalno promijeniti izgradnju i funkcije mreža;
  • Nadogradnja povezivosti – fokusira se na način na koji tehnologije, poput Interneta stvari (Internet of things – IoT), proširene stvarnosti i ponovno promišljenog modela digitalnih komunikacija, mogu još povećati prihode, osim samog povezivanja;
  • Redefiniranje angažmana oko kupaca – ističe na koji će način kompanije koje svoje korisnike oduševljavaju visokokvalitetnim digitalnim doživljajima na kraju zadobiti njihovu lojalnost;
  • Premošćivanje praznina u inovacijama – potražnja za brzim inovacijama koje zahtijevaju nove inovacijske modele i strategije za digitalnu radnu snagu.

Od 2016. do 2025. godine, očekuje se da će dobit u telekomunikacijskoj industriji premašiti 1,2 bilijuna dolara kumulativnog operativnog profita. Slično, očekuje se da će vrijednost za društvo premašiti 800 milijardi dolara – od čega će većina doći od povezivanja milijardi ljudi koji još nisu povezani na Internet.

Digital Transformation Initiative (eng.)

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup