Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Strategije suočavanja sa stresom na poslu – Mental Fitness, Self-Management i Wellbeing

Strategije suočavanja sa stresom na poslu – Mental Fitness, Self-Management i Wellbeing

Način na koji balansiramo između poslovnog i privatnog života, količina stresa kojoj smo izloženi i način na koji se nosimo sa izazovima ima veliki utjecaj na naše mentalno zdravlje. Posao i privatni život su neodvojivi. Konflikti i različita percepcija stvarnosti su svakodnevica, a stres je oko nas. Nužno je, stoga, usvojiti tehnike koje pomažu u boljem suočavanju sa svim izazovima današnjice. Uključivanjem pojedinih tehnika u nasu svakodnevicu, pomoći ćemo sebi, ali i radnim suradnicima da oplemene vlastiti život, poboljšaju mentalno zdravlje, osobno zadovoljstvo i ostanu produktivni.

Wellbeing i Mindfulness

Procjenjuje se da danas oko 25% radno aktivne populacije ima smetnje vezane uz stres, anksioznost i depresivnost. Važno je pravovremeno se posvetiti vlastitim psihološkim kapacitetima i naučiti kako poboljšati mentalne kapacitete i wellbeing (emocionalno blagostanje i sreću).

Wellbeing se odnosi na povećanje osobnog zadovoljstva i blagostanja. Ciljevi wellbeing treninga su povećanje životne sreće i zadovoljstva sa motom kako uvijek možemo biti sretniji i zadovoljniji ako radimo na sebi. Provedbom mentalnog fitnessa i wellbeinga postižemo bolju radnu produktivnost i koncentraciju.

Mindfulness znači biti svjestan sebe i svoje okoline. Skeptici će reći da su svjesni, no jesmo li zaista? Koji miris osjećate dok ovo čitate, koliko jako lupa vaše srce, koji zvukove čujete oko sebe? Mentalni trening će vas pripremiti za uočavanje svoje okoline kako biste je postali potpuno svjesni i mogli živjeti život punim plućima umjesto da on prolazi pokraj nas. Otkriti ćete smisao života u ovom brzom i nadasve kaotičnom svijetu brzih promjena i velikog broja izazova. Počet ćete uočavati detalje na putu za posao pokraj kojih ste do sada samo prolazili, a na reakcije svojih zaposlenika gledati empatično. Naravno, biti i živjeti u trenutku je teško. Potrebno je učiti i usvajati tehnike mentalnog treninga. Usvajanjem tehnike Mindfulnessa smanjujemo razinu stresa za 75% te povećavamo tjelesno i emocionalno zdravlje.

Stres i poslovni odnosi

Privatni i poslovni odnosi tijekom pandemije značajno su narušeni te je nesigurnost svakidašnjice postala teret managerima i voditeljima timova. Danas je, više nego ikada, na kušnji mentalno zdravlje. Svakodnevica može izazvati široku lepezu emocionalnih reakcija, a upravo je zbog toga važno naučiti kako kontrolirati pojavu stresa i umanjiti njegove negativne posljedice. One nastaju na fiziološkoj i emocionalnoj razini, a manifestiraju se osjećajem ljutnje, straha, depresije, anksioznosti, pospanosti ili pak nesanice. Procjenjuje se da danas oko 25% radno aktivne populacije ima smetnje vezane uz stres, anksioznost i depresivnost.

Važno je pravovremeno se posvetiti vlastitim psihološkim kapacitetima i naučiti kako poboljšati mentalne kapacitete i wellbeing. Fleksibilno radno vrijeme, zdravstveno osiguranje, tjelovježba… sve to kompanije nude svojim zaposlenicima kako bi poboljšali kvalitetu njihovog života. Međutim, problem je u tome što rukovoditelji misle kako time daju dovoljno svojim djelatnicima, a čak 76 % radnika navodi kako imaju simptome burnouta, lošu radnu okolinu i previše poslovnih obaveza. Očito postoji pogrešna predodžba rukovoditelja ili djelatnika o tome što im je potrebno za smanjenje stresa i poboljšanu kvalitetu života. Managere i lidere moguće je naučiti tehnikama upravljanja stresom kako bi i oni mogli biti role model i naučiti svoje djelatnike boljem i optimalnijem postizanju životne ravnoteže.

 

Mirakul Edukacijski centar od jeseni pokreće novi modularni program Mentalni Fitness, Self-Management & Wellbeing – Kako optimizirati produktivnosti – ONLINE koji će se provoditi kroz 6 modula u razdoblju od 1. do 17. prosinca 2021.

 

 

 

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup