Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

U sklopu programa „BALANS“ PWN Zagreb za poslovni doručak poslužio – ravnopravnost

U sklopu programa „BALANS“ PWN Zagreb za poslovni doručak poslužio – ravnopravnost

Professional Women’s Network (PWN) Zagreb pokrenuo je program „BALANS“ kroz koji predstavlja uspješne priče i najbolje prakse rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu. Na svom prvom poslovnom doručku PWN Zagreb je u sklopu novog programa ugostio Marca Carenu, direktora Metroa Hrvatska, a program su podržali uspješni akteri poslovnog svijeta i članovi udruge.

 

Program „BALANS“ nastao je na uvjerenju da zajedničkim snagama muškarci i žene podižu razinu poslovanja i omogućuju profesionalni napredak žena ali i bolje poslovne rezultate kompanija, a pokrenulo ga je pet žena osnivačica PWN-a Zagreb Marijana Šarolić Robić, Nadja Schaps Horvat, Hajdi Ćenan, Katarina Sabol i Dijana Sušac.

„Brojne studije potvrđuju direktnu povezanost rodne raznolikosti u upravnim odborima kompanija s njihovim poslovnim pokazateljima. Stoga je ideja našeg programa ugostiti uspješne poslovne ljude, i žene i muškarce, koji u svojim okruženjima „žive“ rodnu ravnopravnost, kako bi nam govorili o brojnim prednostima koje takav pristup unosi u njihovo poslovanje. Drago nam je da je naš prvi govornik upravo Marc Carena jer i poslovno i privatno utjelovljuje sve za što se PWN zalaže. Nadamo se da ćemo i kroz iskustva naših budućih gostiju uspjeti potaknuti razgovor o temi jednakih prilika, a donositelje odluka da u potrazi za najboljom osobom u timu, osobito na menadžerskim pozicijama i u upravnim odborima, bez predrasuda razmatraju talente i žena i muškaraca“, istaknula je Marijana Šarolić Robić, predsjednica PWN Zagreb.

Marc Carena je sa sudionicima poslovnog doručka  podijelio iskustvo iz prakse rodne ravnopravnosti koja čini važan dio uspješne priče Metroa, tvrtke nositeljice prestižne nagrade najboljeg poslodavca u Hrvatskoj za koju su ga nominirali sami zaposlenici. Metro je prepoznat kao najbolji poslodavac ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Prenoseći publici uspješnu priču tvrtke, Marcu se pitanje ‘koja je tajna uspjeha’ nametnulo samo od sebe. „Nema tajne. To je rezultat predanog rada. Najvažnije je da se top menadžment iskreno i snažno opredijeli za raznolikost i da to opredjeljenje prate jasne procedure u upravljanju ljudima. Jedino tako mogu se pratiti najtalentiraniji zaposlenici i stvoriti ispravan eko sustav u kojem se i talentirane žene mogu istaknuti i pronaći mjesto na kojem mogu dati najbolje od sebe. I to se onda direktno odražava na uspjeh i rezultat kompanije.“

Uz Marca Carenu poslovni doručak okupio je članove i simpatizere udruge i omogućio druženje i razgovor s poduzetnikom i investitorom Nenadom Bakićem, počasnim članom PWN Zagreb, britanskim veleposlanikom Andrewom Dalgleishom koji je sa sudionicima podijelio svoja bogata međunarodna iskustva, i švedskim veleposlanikom Larsom Schmidtom koji je s ponosom istaknuo da dolazi iz zemlje koja ima ‘feminističku vladu’.

PWN Zagreb je 28. podružnica udruge PWN Global koja od 2004. djeluje u 12 zemalja u SAD-u, Europi i na Bliskom Istoku te okuplja više od 3.500 članova. Udruga aktivno promiče i implementira najbolje globalne prakse i znanja na području ravnopravnosti spolova u suradnji s udrugama sličnog područja djelovanja, poslodavcima, strukovnim udruženjima i tijelima javne vlasti, nastojeći pritom aktivno uključiti i žene i muškarce.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup