Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Treba shvatiti što potrošači žele, ali za rast je nužna kvaliteta proizvoda

Treba shvatiti što potrošači žele, ali za rast je nužna kvaliteta proizvoda

Iz krize Agrokora može se generirati novi ciklus snažnog rasta, ako se njome bude dobro upravljalo, poručio je Ram Addanki, generalni direktor Adria klastera BAT-a.

-U raspletu krize počele su se zauzimati pozicije, ali vrijeme je da nacionalni interesi budu na prvom mjestu, a u tome bi Podravka trebala biti na čelu kolone, rekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Addanki i Pucar, zajedno s Mihailom Jankovićem iz Nektar Grupe i Jovanom Stojanovićem iz Direct Media agencije, na panelu „Don’t Stop Me Now“ analizirali su kako ostvariti stalni rast svojih kompanija i zauzeti pozicije na novim tržištima.

Prije Hrvatske, Ram Addanki radio je u mnogim zemljama, od Indije, preko Rusije i Kazahstana do Velike Britanije i Nizozemske.

– Izazovi su različiti, ali svugdje je najveći izazov shvatiti što potrošači žele s obzirom na različitost kultura. Kvaliteta proizvoda je ključna. Rast je temeljni cilj poslovanja, a naš je rast u proizvodima nove generacije, rekao je Addanki.

Mihailo Janković je prvi profesionalni menadžer u obiteljskoj kompaniji Nektar Grupa koja danas ostvaruje prihod od 110 milijuna eura i posluje na 50 tržišta.

– Nektar je rastao i kroz akvizicije, poput preuzimanja slovenskog Fructala, kada je osnovna dilema bila zadržati oba branda ili samo jedan. Zadržali smo oba, što se pokazalo kao dobra odluka. Logično je da multinacionalne kompanije forsiraju globalne brandove, ali regionalne kompanije trebale bi čuvati i lokalne brandove, rekao je Janković.

Marin Pucar ističe da je Podravka uvijek bila avangarda. Vegeta je kreirala cijelu novu kategoriju proizvoda, Male tajne velikih majstora kuhinje bile su avangarda oglašavanja, a Coolinarika pionir u području specijaliziranih kuharskih portala.

– Za izlazak na nova tržišta najvažnija je snaga branda. Samo 10 posto Vegete prodaje se u Hrvatskoj, čak 70 posto izvan Adria regije. Poljaci su uvjereni da je Vegeta njihov brand što smo iskoristili za iskorak na britansko tržište, gdje se Vegeta pojavljuje na polici s poljskom hranom, rekao je Pucar.

Direct Media postoji 16 godina, počeli su kao startup agencija s pet ljudi, a danas imaju 270 zaposlenih i 84 milijuna eura prometa.

– Stalno smo u fazi tranzicije, od medijske agencije postali smo komunikacijska, a sada smo full service agencija. Smatramo da se previše kampanja radi zbog nagrada, za nas je jedino mjerilo uspjeh partnera, a ne nagrade, rekao je Jovan Stojanović, koji smatra da neki od lokalnih brandova, poput Rimac Automobila, mogu postati i globalni, a slovenski Talking Tom to je već i postao.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup