Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Shopper’s Mind 2017: Jedino istraživanje koje daje cjelovit uvid u kupovne navike online potrošača

Shopper’s Mind 2017: Jedino istraživanje koje daje cjelovit uvid u kupovne navike online potrošača

Ovogodišnja Ecommerce Day 2017 konferencija donosi vrlo zanimljivu analizu i uvid u nove podatke najvećeg istraživanja web kupovine u regiji Shopper’s Mind 2017 u kojem je ove godine sudjelovalo 22.437 web kupaca. U protekloj su se godini, dolaskom dvaju novih trgovaca, na hrvatskom online tržištu promiješale karte. Frekventnost online kupovine nezaustavljivo raste, barem jednom mjesečno na webu kupuje već gotovo polovica korisnika interneta. Istraživanje Shopper’s Mind 2017 pokazuje i rast iz perspektive širenja broja kupnji u novim kategorijama, sve je više web trgovaca koji su spremni na “mobilnog korisnika”.

 

U dvorani KRAŠ Auditorium, u Zagrebu se 5. travnja 2017. održala najveća konferencija s područja web kupovine Ecommerce Day 2017 koja je na jednom mjestu okupila više od 150 ecommerce stručnjaka. Sudionici su dobili priliku poslušati izvrsne međunarodne predavače, a prvi su dobili i uvid u nove podatke najvećeg istraživanja web kupovine u regiji Shopper’s Mind 2017 koju poduzeće sMind d.o.o. provodi u suradnji s istraživačkom agencijom Valicon i u kojem je ove godine sudjelovalo 22.437 web kupaca.

Više od 90 % online populacije je već kupovalo na webu!

Online tržište u Hrvatskoj je u velikom porastu, frekventnost online kupovine iz godine u godinu nezaustavljivo raste. Barem jednom mjesečno na webu kupuje već gotovo polovica korisnika interneta, cijelih 10% više nego 2015. Iskustvo s web kupovinom ima čak 91% korisnika, a broj onih koji nikada nisu kupovali na webu je u daljnjem padu – njih je samo oko desetina.

-Nalazimo se u razdoblju brzog porasta broja kupovina na online kanalima, potencijal web trgovine je, u usporedbi s drugim segmentima trgovine, jedinstven. Podaci našeg istraživanja pokazuju iznimno povećanje učestalosti kupovine u ovom prodajnom kanalu, objasnio je na konferenciji Darko Dujić, direktor poduzeća sMind d.o.o.

Podaci otkrivaju kupovne navike potrošača i iz perspektive načina plaćanja i uređaja koje koriste prilikom web kupovini. Među najčešćim načinima plaćanja putem interneta su plaćanje pouzećem (30%), Paypal (27%, prije svega zbog naklonjenosti hrvatskih potrošača globalnim ecommerce platformama poput eBay-a i AliExpress-a) te kreditnim karticama kojima plaća petina ispitanika.

Računalo je još uvijek omiljeni uređaj za izvršenje kupovine za čak 8 od 10 online kupaca. A prema podacima jasan je rast utjecaja mobilne tehnologije jer trenutno na tabletu ili pametnom telefonu kupnju zaključuje gotovo petina anketiranih potrošača.

Cjelokupno istraživanje možete pogledati OVDJE.

Više o konferenciji Ecommerce Day 2017 pogledajte i putem linkova dolje:

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup