Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

REXPO 2016 u Zagreb doveo velika investitorska imena

REXPO 2016 u Zagreb doveo velika investitorska imena

Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2016 koji se održao u zagrebačkom Hypo Event Centru 24. i 25. studenog, ključno je mjesto predstavljanja tvrtki i usluga te mjesto promocije investicijskih potencijala gradova i država.

Na sajmu s okupilo više od 1.000 registriranih sudionika i posjetitelja, među kojima su brojni domaći i inozemni investitori, predstavnici diplomatskog zbora, stranih poslovnih klubova, predstavnici gradova i županija i dr.

rexpo-24-11-2016-0938rexpo2016

Na početku je održan panel na kojem se govorilo o ključnim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj i BiH na europskim prometnim koridorima. Govorilo se i o izgradnji kanala Dunav-Sava, nizinskoj pruzi, kontejnerskom terminalu na otoku Krku, sve projektima vrijednima stotine milijuna kuna i koji bi otvorili na tisuće radnih mjesta i za koje se traže privatni ulagači.

Brojne uzvanike i sudionike koji su nazočili otvorenju, ministri su pozdravili govorima u kojima su istaknuli otvorenost i odlučnost nove Vlade, a posebno i svojih resora da sve zainteresirane za ulaganje u Hrvatsku, podupru na svaki mogući način.

Ministar Kuščević je istaknuo kako će Vlada usmjeriti veliku pozornost učinkovitijem povlačenju sredstava iz EU fondova za infrastrukturne i razvojne projekte, ali i za razvoj istraživanja i inovacija. „Poreznom reformom Vlada želi osigurati dugoročnu stabilnost poreznog sustava, ali i rasterećenje građana te gospodarstva, a u planu su i mnoge druge mjere kojima je namjera Hrvatsku učiniti zemljom koja će biti prepoznata kao ona koja nudi poticajno i sigurno poslovno okruženje“, naglasio je.

rexpo-24-11-2016-0499forumzrak

Turizam je kao sektor investitorima posebno privlačan, a ministar Cappelli na ovogodišnji izvrsni turistički rezultat gleda kao na uspjeh svih uključenih u stvaranje turističkog proizvoda. Ponovio je da je „ključ uspjeha u turizmu čovjek“, i da je cilj njegova ministarstva podići ljestvicu kvalitete usluge koja će rezultirati još većim interesom za dolazak u naše destinacije, a posljedično i većim interesom za ulaganje i stalno širenje ponude usluga od strane domaćih i stranih investitora.
„Svima vama koji želite ulagati u hrvatski turizam, vrata ministarstva su otvorena. Bit ćemo vam na usluzi i koordinirati sve vaše potrebe. Samo pokucajte“, zaključio je.

Politiku podrške svim potencijalnim investitorima REXPO pozdravlja, ali i potiče od prvog izdanja sajma. Brojka od više od 1000 sudionika akreditiranih za sudjelovanje i obilazak petog izdanja sajma, potvrda je prepoznavanja REXPO vizije od strane svih. Onih koji investicije traže, onih koji ih nude, ali i države koja svojim aktivnostima mora olakšati realizaciju ciljeva jednih i drugih.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup