Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Rekordna prodaja u 2018. Volvu donijela izvrsne rezultate

Rekordna prodaja u 2018. Volvu donijela izvrsne rezultate

Volvo Cars je izvijestio o dobiti iz poslovanja za 2018. godinu u iznosu od 14,2 milijarde švedskih kruna (10,1 milijarda HRK), što je za 0,9 posto više od dobiti iz poslovanja za 2017. godinu.

Čisti su se prihodi znatno povećali, za 21 posto, zahvaljujući rekordnoj godišnjoj prodaji 642.253 automobila, što je za 12,4 posto više nego u 2017. godini. Stopa dobiti iz poslovanja za cijelu godinu iznosi 5,6 posto, u usporedbi sa 6,7 posto za proteklu godinu.

“Ovaj je rezultat sukladan našim očekivanjima, no ipak ne zadovoljava sve naše dugoročne ambicije. Rast prihoda i prodaja u 2018. godini bili su zdravi, međutim, na profitabilnost su utjecali vanjski čimbenici, poput tarife i povećanja cjenovne konkurencije na više tržišta”, rekao je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor Volvo Carsa. “Za 2019. godinu predviđamo još jednu godinu povećanja opsega budući da ćemo i dalje imati koristi od našega jakog produktnog programa i povećanja kapaciteta”, također je dodao. “Međutim, moramo biti realni i priznati da će marže i dalje biti pod stalnim pritiskom.”

Dobit iz poslovanja u četvrtome kvartalu je za 25 posto viša od dobiti u istom razdoblju protekle godine. Čisti prihodi u četvrtome kvartalu povećali su se za 20 posto jer se prodaja na malo povećala za 7,3 posto, tj. na 169.700 automobila. Stopa dobiti iz poslovanja za spomenuto razdoblje iznosi 6,2 posto, što je za 5,9 posto više od stope dobiti u istom razdoblju protekle godine.

Više informacija o financijskim rezultatima poduzeća pogledajte OVDJE.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup