Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Predstavljanje novog CARNetovog projekta pod nazivom GrowCERT

Predstavljanje novog CARNetovog projekta pod nazivom GrowCERT

Projekt GrowCERT pokrenut je s ciljem jačanja kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini u području kibernetičke sigurnosti.

Kibernetička sigurnost je novi izazov i zadaća globalnog digitalnog društva te su njeno očuvanje, zaštita i jačanje prepoznati kao preduvjet ostvarivanja vizije Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti koja glasi: “Sigurno društvo u kibernetičkom prostoru”.

Upravo potaknuti stvaranjem doprinosa ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti CARNet i Nacionalni CERT pokrenuli su 1. srpnja 2017. godine dvogodišnji projekt pod nazivom GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini. Projekt u vrijednosti gotovo 985 000 eura sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility) https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility.

Projektno sufinanciranje od strane Europske komisije omogućilo nam je dodatna ulaganja u ljudske i tehničke kapacitete Nacionalnog CERT-a čime ćemo biti u mogućnosti razvijati nove usluge poput izrade nacionalnog popisa pošiljatelja neželjene elektroničke pošte (SPAM Blacklist), sustava za distribuciju informacija o otkrivenim ranjivostima  i alata za otkrivanje izmijenjenih izgleda stranica web sjedišta (web defacement) i drugih zlonamjernih sadržaja u kibernetičkom prostoru u ovlasti Nacionalnog CERT-a.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup