Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Otvoreno 5 natječaja za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva vrijednih 600 mil. kuna

Otvoreno 5 natječaja za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva vrijednih 600 mil. kuna

Temeljem Pravilnika objavljeno je pet natječaja na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ukupne vrijednosti 600 mil. kuna. Prijave na navedene natječaje zaprimat će se od 2. lipnja 2017. godine.

Na snazi je Pravilnik o provedbi mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (Narodne novine broj 37/2017) koji u odnosu na prethodni Pravilnik uvodi nekoliko novina. Korisnicima  je najznačajnija promjena da se mogu prijaviti na natječaj koji počinje mjesec dana nakon objave, što im daje dovoljno vremena za pripremu. Kod prijave je potrebno dostaviti minimalnu dokumentaciju, a dodatnu dokumentaciju dostavljat će samo oni koji su prošli prvu kontrolu projekta.

Nadalje, obrada natječaja bit će dovršena unutar 120 dana (ne računajući vrijeme koje korisnik ima za dostavu dokumentacije), a omogućene su i dopune, ispravci i obrazloženja na zahtjev Agencije. Također, Pravilnikom je definirano da jedan neprihvatljiv trošak (ako nije ključan za provedbu ili bodove) ne znači odbijanje cijelog projekta, nego će se samo taj trošak proglasiti neprihvatljivim. Uvedene su i promjene u postotku sufinanciranja projekata. Moguće je ostvariti maksimalno 50% sufinanciranja, a mladi poljoprivrednici mogu ostvariti i dodatnih 20%. Start-up tvrtke sufinancirat će se do maksimalno 100.000 eura po projektu.

Novost je i povezivanje prijava za različite natječaje u okviru mjere 4, odnosno ako se odobri projekt u tipu operacije 4.1.1., a isti korisnik je prijavio projekt i u tipu operacije 4.1.2.ili 4.1.3., potonji će mu biti automatski odobren uz uvjet da prolazi bodovni prag.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

-Prijave na natječaje se odvijaju u dvije faze od kojih će u prvoj fazi od korisnika biti tražen manji opseg dokumentacije. Vrlo brzo nakon zatvaranja natječaja korisnici koji prolaze u drugu fazu bit će o tome obaviješteni te će im biti omogućena dostava dodatne dokumentacije. Korisnici za koje nema dostatnih sredstava bit će obaviješteni vrlo brzo po zatvaranju natječaja te im neće biti stvoren dodatni trošak pripreme dokumentacije. Mislim da smo ovim Pravilnikom riješili najveće boljke korištenja sredstava Programa ruralnog razvoja. Skratili smo rokove administraciji, a korisnicima dali više vremena za pripremu. Pojednostavili smo sustav prijava i smanjili financijska opterećenja potencijalnih korisnika. Smanjenjem postotka sufinanciranja omogućili smo financiranje većeg broja kvalitetnijih projekata jer s korisnicima dijelimo rizik projekta u odnosu 50:50, izjavio je ministar Tomislav Tolušić nakon objave natječaja.

Natječaje i priloge natječaja, te upute i predloške možete pronaći  OVDJE.

FOTO: vlada.gov.hr

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup