Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Otvoren treći natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima – „Pokreni nešto svoje“

Otvoren treći natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima – „Pokreni nešto svoje“

ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika iz Čakovca te tvrtka Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su uspješne projekte i rezultate provedbe druge godine programa „Pokreni nešto svoje“, nakon čega je otvoren i treći krug natječaja.

Razvojni program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata. Ove godine program doživljava svoje treće izdanje u organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku, dok je Philip Morris Zagreb d.o.o. i ove godine osigurao bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Iznimno nam je zadovoljstvo bilo provoditi prve dvije godine programa tijekom čega smo zaprimili preko 700 prijava i podržali 13 poduzeća u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program „Pokreni nešto svoje“ i ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja, već prikladne financijske i mentorske podrške. Iskustvo prethodnih natječaja pokazuje nam kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja te će u trećoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore.“, izjavio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Ukupna financijska potpora u prve dvije godine programa „Pokreni nešto svoje“ iznosila je 959.574,20 kn za 13 projekata, pri čemu je prosječni iznos po korisniku iznosio 73.813,40 kn. Osim toga, tijekom provedbe prva dva kruga programa ostvareni su sljedeći produkti:

  • 5 novoosnovanih poduzeća
  • 4 nova proizvoda
  • 16 prototipa proizvoda
  • 10 web ili mobilnih aplikacija
  • 5 prodajno-informativnih web stranica
  • 3 kampanje grupnog financiranja
  • 2 investicije u prostor i opremu.

Dobitnici potpore ističu jasnu komunikaciju i fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe i Philip Morrisa kao čimbenike koji su im najznačajnije olakšali provedbu inovativnih poslovnih projekata. Također, otvaranjem drugog natječaja počela je djelovati i Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje“ koja povezuje aktivne sudionike programa i najbolje projekte iz prethodnih generacija, s ciljem osiguravanja stručne pomoći i razmjene mišljenja i iskustava, pružajući sudionicima programa još jedan vid savjetodavne podrške, i to od upravo od poduzeća koja su se nedavno i sama nalazila u najranijoj fazi razvoja.

„Ponosni smo što smo kroz dvije godine provedbe programa „Pokreni nešto svoje“ dali doprinos jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj i na taj način omogućili da se 13 kreativnih i inovativnih projekata krene razvijati u pravom smjeru. Kao kompanija koja i sama trenutno prolazi kroz vlastitu transformaciju, svjesni smo koliko je ulaganja potrebno za istraživanje i razvoj novih ideja da bi jednog dana postale  konkretni proizvodi i usluge. Sudeći prema dosadašnjem interesu poduzetnika za ovaj program, vjerujemo kako i „Pokreni nešto svoje“ ima potencijala za daljnji rast i razvoj s ciljem pružanja potpore što većem broju kvalitetnih projekata.“, izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Na sljedećim linkovima možete pogledati više informacija o programima prve i druge generacije projekta.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 504.000,00 kuna te će svaki od sedam najboljih projekata biti sufinanciran fiksnim iznosom od  72.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca 2018. godine do 12 sati na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2019.

 

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup