Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Osijek Mini Maker Faire 2017 ponovo velik

Osijek Mini Maker Faire 2017 ponovo velik

Osijek Mini Maker Faire je jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala namijenjena lokalnoj i široj zajednici, s ciljem povećanja svijesti o dobrobiti inventivnosti i kreativnosti.

 

Prvi događaj te vrste u Osijeku – Osijek Mini Maker Faire 2016, održan je u svibnju prošle godine. Entuzijazam izlagača, predavača i voditelja radionica je zarazio posjetitelje, medije, volontere, nastavnike i poduzetnike u gradu u kojem je IT industrija jedna od rijetkih koje nude alternativu profesionalnoj stagnaciji i odlasku u inozemstvo. Iskreno vjerujemo da nije potrebno puno da se stvari pokrenu, i mislimo da je ovaj događaj vrijedan doprinos u tom smjeru.

Što je Mini Maker Faire?

Originalni Maker Faire je održan u San Mateu, Kalifornija, i 2015. je proslavio desetu godišnjicu s više od 1100 izlagača i 145000 posjetitelja. Detroit, Kansas City, Atlanta, Milwaukee, Orlando, Pittsburgh, San Diego, Silver Spring, Ottawa, Lisabon, Pariz, Rim, Berlin, Newcastle, Hanover, Oslo, Trondheim, Seul, Singapur, Taipei, Tokio i Shenzhen su domaćini “velikih” Maker Faire događaja. Osim njih, u svijetu trenutno postoji preko 120 manjih, neovisnih “Mini” Maker Faire-a, a od prošle godine im se pridružio i Osijek.

Grad softvera i novih tehnologija tako popunjava veliku prazninu između Trsta, Beča, Atene i Istanbula. Iako je po nazivu “Mini”, po sadržaju je dokazano i više nego velik. Pokrovitelj događaja je američka izdavačka kuća Maker Media, izdavač časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni “makers” pokret. Partneri uključuju Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i osječku IT tvrtku Mono d.o.o.

Osijek Mini Maker Faire organizira Osijek Software City u suradnji sa #labOS hacklabom, a ovogodišnje događanje će se održati 29. travnja u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku, Istarska 3, od 10:00 do 16:00, te je ulaz na sve aktivnosti besplatan.

Za sva pitanja i dodatne informacije javite se team@makerfaireosijek.com ili na telefon (+385) 31 213 966, a više pojedinosti pogledajte na MakerFaireOsijek FB stranici ili pak na MakerFairOsijek Twitteru.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup