Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva ‘300 Najboljih’: Društvo poduzetnike treba prihvatiti kao heroje stvaralaštva

Održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva ‘300 Najboljih’: Društvo poduzetnike treba prihvatiti kao heroje stvaralaštva

4. Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva ‘300 Najboljih’ održan je od 10.-12. ožujka u dubrovačkom hotelu Sheraton. Riječ je o događanju čiji je primarni cilj promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj.

Program Regionalnog summita ‘300 Najboljih’, projekt ‘Stvaratelji za stoljeća’ i druge aktivnosti predstavili su Vinko M. Ćuro, predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika ‘300 Najboljih’ i predsjednik Upravnog odbora MEF Perspektive Dubrovnik (Hrvatska); Ljubica Kostić Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i direktorica Posebnog odjela Svjetskog kongresa poduzetnika za žene-poduzetnice (Crna Gora); prof. dr. Siniša Zarić,  predsjednik Međunarodnog  komiteta za dodjelu nagrada i priznanja ‘Stvaratelji za stoljeća’ i profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu (Srbija) te Raoul Bole Cvečić, osnivač i vlasnik tvrtke Energy pellets d.o.o. Delnice (Hrvatska).

Uskoro Svjetski kongres poduzetnika s preko dvije tisuće sudionika

‘Ove godine smo pripremili sadržajan program koji počinjemo s Forumom za buduće poduzetnike: ‘Izazovi, šanse i rizici’ koji je namijenjen mladima, ali i svima ostalima. Prošle godine uspostavljena je i Mreža mladih poduzetnika 4E na čijem čelu je Milica Daković iz Crne Gore. Cilj nam je da kroz neko vrijeme imamo dobre rezultate u regiji kada je u pitanju poticanje mladih na bavljenje poduzetništvom i tako im pomognemo da uspješnije pokrenu svoj posao’, rekao je Vinko M. Ćuro te najavio prvu sjednicu programsko-organizacijskih tijela Svjetskog kongresa poduzetnika koji je planiran u jesen ove ili sljedeće godine.

Predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i direktorica Posebnog odjela  Svjetskog kongresa poduzetnika za žene-poduzetnice Ljubica Kostić Bukarica iz Crne Gore istaknula je važnost uključivanja sve većeg broja žena u bavljenju poduzetništvom u cilju doprinosa promocije ženskog poduzetništva na globalnom planu. ‘Godinama radim na unaprjeđenju uvjeta za razvoj ženskog poduzetništva kako u Crnoj Gori tako i u cijeloj regiji i mogu reći da smo napravili dobar regionalni lobi poslovnih žena. Odlično surađujemo i zahvaljujem se Perspektivama što su prepoznale ženski biznis kao veliki ekonomski potencijal, a samim njegovim povećanjem možemo doprinijeti promociji primjera dobre prakse’, rekla je Ljubica Kostić Bukarica.

Veliki izvoz je pogrešan zbog ekološkog aspekta

Osnivač i vlasnik Energy pellets iz Delnica, Raoul Bole Cvečić, iskoristio je priliku otvaranja summita tako što je predstavio ‘konkretnu modernu temu’. ‘Smatram kako je razvoj poduzetništva u ruralnim krajevima jako važan jer smo svjedoci pražnjenja naših država i odlaska velikog broja mladih. Moj prijedlog se čvrsto drži zelene i kružne ekonomije kao modernog trenda, a mi poduzetnici smatramo da država treba učiniti zakonske okvire koji bi podržali zelenu ekonomiju jer u tome je budućnost’, istaknuo je Bole Cvečić, dodavši kako konkretno Hrvatska mora razvijati ruralna područja i poticati razvoj poduzetništva za što je prema njegovom mišljenju potrebno osigurati uvjete i logično okruženje.

‘Europska unija podržava kružnu ekonomiju te smatraju kako se lokalne sirovine trebaju prerađivati na mjestu nastanka. To mogu povezati s našim primjerom proizvodnje peleta jer smo među prvima pokrenuli takvu vrstu investicije da bi danas došli do visokokvalitetnih proizvoda. Svi smo ponosni jer izvozimo 92 posto tog energenta u ostale zemlje članice Europske unije, ali osobno smatram da je to pogrešno zbog ekološkog aspekta’, rekao je Cvečić, posebno naglasivši kako ‘nije sve u novcima’.

Na summitu su svoje poduzetničko iskustvo, između ostalih, podijelili – Ivana Matić, utemeljiteljica tvrtke Matić savjetovanje Zagreb i projekta Woman in Adria, Faruk Širbegović, predsjednik kompanije Širbegović d.o.o Gračanica, prof.dr. Bahrija Umihanić predsjednika programskog savjeta summita, prof. dr. Radmil Polenaković profesor na Mašinskom fakultetu, Sveučilišta Sv. Kiril i Metodije u Skopju…

Dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva

Nagrade ‘Stvaratelji za stoljeća’ za doprinos razvoju u srednjoj i jugoistočnoj Europi u sklopu summita uručili su Gordana Paunović, članica Posebnog odjela Svjetskog kongresa poduzetnika za društvene aktivnosti iz Srbije, Ljubica Kostić Bukarica, direktorica Posebnog odjela Svjetskog kongresa poduzetnika za žene-poduzetnice i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i Petrašin Jakovljević, član Programskog odbora MEF Perspektive iz Srbije.

U ime dodjeljivača nagrada prisutnima se obratio član Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada SZS (BiH) prof.dr. Bahrija Umihanić. ‘Poduzetnici, prije svega, čine dobro za sebe jer rade neumorno i tako čine dobro svojim obiteljima i zaposlenicima. Poduzetnici su, uz mlade, najbolji dio društva zato što oni danas grade sadašnjost i pretpostavka su za budućnost. Takvim radom stvaraju ravnotežu između održivog i mogućeg. Zamislite da samo jedan mjesec nema poduzetnika… Zamislite kako bi završili profesori, suci, kulturne ustanove i svi oni koji ovise o uplatama PDV-a. Usprkos tako velikom značaju, poduzetnicima se još uvijek ne odaje priznanje kakvo bi trebalo’, rekao je prof. dr. Bahrija Umihanić, izrazivši nadu kako će nagrada i priznanje ‘Stvaratelji za stoljeća’ značiti bar dio nadoknade onoga što poduzetnici doista čine za društvo.

Nagrade i priznanja ‘Stvaratelji za stoljeća’ za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2016. godini dobili su: Naxi, Beograd – Srbija; Matić savjetovanje, Zagreb – Hrvatska; Vinarija Aleksić iz Vranja – Srbija; Dropi promocija – Festival VINOcom Zagreb – Hrvatska i  Damsko srce iz Pirota – Srbija.

Dodijeljene su i Nagrade i priznanja ‘Stvaratelji za stoljeća’ za doprinos razvoju poduzetništva, a dobitnici su: Energy Pellets, Delnice – Hrvatska; Markus, Valjevo – Srbija; Helvetia, Beograd – Srbija; Travel Boutique, Beograd – Srbija; Kabola, Buje – Hrvatska; Trade-Coco, Čitluk – BiH; Komot, Prizren – Kosovo; Proton Cable, Prizren – Kosovo; Nikšićanka, Nikšić – Crna Gora; Poliklinika Dr. Vuksanović, Bar – Crna Gora; Spin, Podgorica – Crna Gora; Moja soba, Kraljevo – Srbija; Slovo, Beograd – Srbija; Ris, Kastav – Hrvatska; HD Evropska Konsalting Grupa, Beograd – Srbija; Dvokut-Ecro, Zagreb – Hrvatska; Pamark, Podgorica – Crna Gora; Marinetek NCP, Šibenik – Hrvatska; Dessert, Čačak – Srbija te Beauty Imagini, Beograd – Srbija.

Posebnu nagradu za doprinos razvoju poduzetništva dobio je prof. dr. Radmil Polenaković, Skoplje – Makedonija.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup