Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Održan prvi HR breakfast koji je okupio vodeće HR stručnjake u Hrvatskoj

Održan prvi HR breakfast koji je okupio vodeće HR stručnjake u Hrvatskoj

Da je ljudski kapital postao središtem poslovnih strategija svih organizacija nije nimalo upitno. Naime, u praksi se pokazalo kako upravljanje ljudskim potencijalima u organizacijama više nije samo značajna poslovna funkcija već je to postalo i specifična filozofija te poseban pristup upravljanju (menadžmentu) u vidu čega se zaposlenici smatraju najvažnijim potencijalom i ključnom strategijskom i konkurentskom prednošću.

16. studenoga u Kongresnom centru FORUM, u Zagrebu, održan je prvi HR breakfast u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra. Pokrovitelji eventa bile su tvrtke HRPRO i Manpower, a na eventu se okupilo nešto više od 90 vodećih HR managera i stručnjaka iz cijele Hrvatske.

Kroz dvije kvalitetne i zanimljive panel diskusije na teme ‘Strateška uloga HR-a’ i ‘Trendovi u HR-u’ došlo se do zaključka kako upravljanje ljudskim potencijalima ima sve veću važnost u upravljanju organizacijama, da HR manageri dobivaju sve važniju ulogu u managementu kompanije, a da se općenito funkcioniranje HR-a intenzivno mijenja.

Moderator prvog panela, ‘Strateška uloga HR-a’, bio je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu, dok su panelisti bili Mojca Domiter, izvršna direktorica ljudskih resursa u Atlantic grupi; Gordana Fabris, direktorica tvrtke Nodum Gordium; Vladimira Senčar Perkov, direktorica sektora upravljanja ljudskim resursima u INA-i te Tina Turk Lupieri, direktorica Sektora razvoja ljudskih potencijala u Maistri.

Nakon prvog panela održan je kraći speed dating, na kojem su se svi prisutni mogli predstaviti jedni drugima, prezentirati svoje usluge i otvoriti razgovore vezano uz mogućnosti suradnje.

Drugu panel raspravu ‘Trendovi u HR-u’ moderirala je Jasminka Samardžija, profesorica na RIT Croatia, autorica knjige ‘Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere’, direktorica tvrtke Motivacijski govornik, a kao panelisti pridružili su joj se Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnet;  Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci; Marija Felkel, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma te Nikolina Knezović, direktorica centra izvrsnosti ljudskih resursa u PBZ banci.

Većina stručnjaka smatra kako je ljudski kapital postao središtem poslovnih strategija svih poduzeća, među poduzetnicima bilo koje vrste organizacije, a svi oni imaju za cilj isto: privući najkompetentnije ljude, zadržati ih i učinkovito njima upravljati.

Općenito govoreći, kada poduzeća razmišljaju o tome kako najbolje upravljati ljudima u svom poduzeću, prije svega moraju biti svjesni kako su upravo njihovi ljudi ti koji im mogu pomoći u organizacijskom uspjehu. Zato je neophodno da poduzeća shvate da ako žele biti uspješni moraju voditi brigu o svojim zaposlenicima, u obzir uzeti njihove potrebe i njihovo zadovoljstvo na poslu jer će oni najvećim dijelom biti ti koji će im pomoći biti bolji od konkurenata.

U konačnici, u praksi se pokazalo kako upravljanje ljudskim potencijalima u organizacijama više nije samo značajna poslovna funkcija već je to postalo i specifična filozofija te poseban pristup upravljanju (menadžmentu) u vidu čega se zaposlenici smatraju najvažnijim potencijalom i ključnom strategijskom i konkurentskom prednošću.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup