Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Objavljeni pobjednici prvog UniCredit SIE Hackathona

Objavljeni pobjednici prvog UniCredit SIE Hackathona

UniCredit je zajedno s ABC akceleratorom pokrenuo prvi UniCredit Hackathon SIE, globalno natjecanje koje se održalo u Ljubljani u Sloveniji 2. i 3. rujna 2017. godine.

Programeri, dizajneri, predstavnici fintech startupa i softverskih tvrtki, mislioci „izvan okvira“, kao i zaposlenici UniCredita, prijavili su se na inicijativu i okupili u 12 međunarodnih timova. Odabrani sudionici došli su iz Albanije, Austrije, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Švicarske, Turske, i čak iz Japana.

Oslanjajući se na novu regulaciju direktive PSD2, prema kojoj sve financijske ustanove u EU-u moraju trećim osobama osigurati izravan pristup računima svojih klijenata, izazov Hackathona bio je: „Kako se podaci o računu klijenta mogu koristiti za poboljšanje korisničkog iskustva i stvaranje vrijednosti i za naše klijente i za banku“. Sudionici bi razvijali, primjerice, aplikacije i platforme za analizu podataka klijenta i time osigurali bolje korisničko iskustvo.

  1. mjesto (nagrada od 5.000 EUR)

Emre Erol, Turska

Gün Makinabakan, Turska

Cahit Taşkın, Turska

Recep Tiryaki, Turska

Tanja Arsenijevic, Serbia (UniCredit Bank Srbija)

Nikolina Cvitanović, Hrvatska (Zagrebačka Banka)

Todor Kondev, Bugarska (UniCredit Bulbank)

  1. mjesto (nagrada od 3.500 EUR)

Petra Fon, Slovenija

Boštjan Pišler, Slovenija

Ivan Litsvinenka, Italija

Aleksander Zaras, Poljska (Integrirana poslovna rješenja UniCredita)

Aron Nemeth, Mađarska (UniCredit Bank Mađarska)

Gabor Koros, Mađarska (UniCredit Bank Mađarska)

  1. mjesto (nagrada od 1.500 EUR)

Iztok Sebič, Slovenija

Giuseppe Guarnieri, Italija

Alessandro Panza, Italija

Amadej Tauses, Slovenija

Marina Sinitsyna, Rusija (UniCredit Bank Rusija)

Sergio Marino, član Uprave, UniCredit Banka Slovenija d.d., rekao je: „Posljednjeg dana Hackathona, grupe su predstavile mnoge velike ideje vezane uz izazov direktive PSD2; neke su već vrlo razvijene, a druge na početku. Dosljednost u poslovnom slučaju, radna demonstracija, sama prezentacija i kreativnost ideje bili su glavne stavke koje su se uzimale u obzir pri izboru pobjednika. Iako je UniCredit Hackathon SIE završen, on zapravo ne završava ovdje. Najbolji timovi predstavit će svoju kreativnu ideju vodstvu Grupe UniCredit za SIE regiju i mogli bi biti dio naših timova u provedbi rješenja.“

Francesco Vercesi, voditelj agilnosti za regiju SIE u Grupi UniCredit, dodao je: „UniCredit Hackathon SIE dao nam je priliku da vidimo što ljudi različitih pozadina mogu zajedno napraviti, razvijajući ideje koje se kasnije mogu provesti u praksi. U UniCreditu vjerujemo u inovacije i u ovom kontekstu usvojili smo Okvir agilnosti koji promiče novi način rada i bolje reagira na okruženje koje se brzo mijenja. Ovakav pristup, u kojemu različiti timovi surađuju kako bi isporučili rezultate rano i više puta, pomogao je u samom osmišljavanju UniCredit Hackathona SIE. Danas smo ponosni na ishod i čestitamo pobjedničkim timovima.“

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup