Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Novo pakiranje više nije dovoljno, kompanije ulaze u nekad nezamislive biznise i proizvode

Novo pakiranje više nije dovoljno, kompanije ulaze u nekad nezamislive biznise i proizvode

Stvorena su očekivanja da sve mora biti na dodir i uvijek na raspolaganju, pa i besplatno. To je poseban problem u bankarstvu u koje ulaze i digitalni divovi, poput Amazona, koji već daje kredite kupcima. Banke se snažno bore protiv korištenja gotovine i konačni im je cilj da svaki klijent ima svog osobnog financijskog savjetnika u džepu, rekao je Dejan Donev iz Erste&Steiermärkische banke na panelu „Kad novo pakiranje više nije dovoljno“.

U razvoju sasvim novih usluga bankari se u budućnosti namjeravaju oslanjati na umjetnu inteligenciju i rješenja poput glasovnog upravljanja.

Telekomi su odavno prestali biti samo pružatelji samo fiksnih i mobilnih usluga, sada su, ukratko, internet kompanije, kaže Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog telekoma.

– Mreže koje imamo osnova su digitalne transformacije i ostalih industrija, ali to ne znači da ih nužno smatramo konkurencijom, samo očekujemo da nas se u regulativi tretira jednako. HT je već odavno razvio niz novih kategorija usluga, a u nekima od njih, poput IT usluga za poslovne korisnike ili Smart City usluga za gradove, već sada smo vodeći na tržištu, rekao je Kramar.

Medijska industrija već se dvadesetak godina prilagođava novim tehnologijama, a barem desetak godina priča se o propasti printa. Jasna Zemljić iz Styrije ne vjeruje da će se to uskoro dogoditi, a navodi i dokaz.

–  Prvi broj našeg tiskanog magazina Joomboos, namijenjenog „generaciji Z“, prodan je u 15 tisuća primjeraka, a i drugi se odlično prodaje. Takvim inovativnim proizvodima Styria se uspješno bori i protiv nove konkurencije, a uspijevamo privući i oglašivače koji traže inovativne platforme, iako su svjesni rizika. Styria je zato razvila nove poslovne modele, koji uključuju i široku mrežu influencera, istaknula je Jasna Zemljić.

Razvoj novih kategorija proizvoda posebno je veliki izazov za visoko regulirane tradicionalne industrije, poput duhanske. John Brady iz British American Tobaccoa (BAT) kaže da su njima promjene došle izvana, od malih poduzetnika, a potrošači su se vrlo brzo navikli.

– Promjene ide u smjeru e-cigareta i sličnih proizvoda nove generacije i to će se nastaviti. Zrela tržišta tako nam postaju rastuća za novu tehnologiju, što je velika prilika za duhansku industriju. E-cigareta je fundamentalno drukčiji proizvod od klasične cigarete, ali u BAT-u na to gledamo kao na promjenu medija, slično kao u glazbenoj industriji, gdje su se mijenjali mediji, ali uvijek je najvažnije ostalo iskustvo. Za duhansku industriju nova kategorija proizvoda veliki je izazov, traži strukturne promjene u poslovanju, ali i stjecanje novih vještina, čak i promjenu načina razmišljanja, ističe Brady.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup