Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Najuspješnijim gospodarstvenicima dodijeljene Zlatne kune HGK

Najuspješnijim gospodarstvenicima dodijeljene Zlatne kune HGK

Hrvatska gospodarska komora u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijelila je nagrade Zlatna kuna najboljim poduzetnicima u kategorijama inovacije, najboljeg osiguravajućeg društva, najbolje banke, najuspješnije post start up tvrtke, za promociju gospodarstva, za životno djelo te za najbolju malu, srednju i veliku tvrtku.Uz brojne gospodarstvenike i managere, na manifestaciji su sudjelovali i brojni državni uzvanici te članovi Vlade koji su se uz predsjednika HGK, Luku Burilovića, obratili prisutnima i čestitali predvodnicima uspješnog poslovanja u Hrvatskoj.

Hrvatska gospodarska komora po 21 put dodijelila je prestižne nagrade Zlatna kuna najboljim gospodarstvenicima za ostvarene poslovne rezultate 2016. godini. U prvom redu okrenimo se dobitnicima:

Zlatna kuna u kategoriji inovacija dodijeljena je tvrtki Altpro d.o.o.

Osvajač ovogodišnje Zlatne kune među društvima za osiguranje je Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Zlatnom se kunom među bankama okitila Privredna banka Zagreb d.d.

U novoj kategoriji Post startup Zlatna kuna pripala je tvrtki Axilis d.o.o.

Ove godine je prvi put u sklopu Zlatne kune dodijeljeno i Priznanje za promicanje gospodarstva – tvrtki Rimac Automobili d.o.o.

Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je ugledni poduzetnik Stjepan Šafran.

Među malim je trgovačkim tvrtkama Zlatnu kunu ponijela tvrtka Bruketa&Žinić&Grey.

Zlatnom je kunom nagrađena i tvrtka Pet minuta d.o.o. u kategoriji srednjih trgovačkih društava.

Dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava je Maistra d.d.

Svim prisutnima se obratio predsjednik HGK, Luka Burilović: -Obrazovanje mora biti naš instrument za stvaranje efikasnijega sustava, koji neće poljuljati svako nevrijeme. Komora je ponudila model dualnog strukovnog obrazovanja, koji može promijeniti dostupni kadar. Stoga možemo reći da je ispit naše društvene i političke zrelosti tek pred nama.

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Izvor: HGK.

Burilović je naglasio da problemi gospodarstvenika nemaju i ne smiju imati politički predznak i pozvao na udruženo djelovanje svih sastavnica društva, kao i na sinergiju Vlade i opozicije. -Potrebna je još dublja i dinamičnija promjena kako ne bismo zapeli na začelju ljestvice razvijenosti EU, dodao je Burilović, naglasivši pritom potrebu za efikasnijom i poticajnom javnom upravom, stabilnim zakonodavnim okvirom i obrazovnim sustavom koji će odgovoriti stvarnim potrebama tržišta rada. Burilović je kandidate za nagradu Zlatna kuna istaknuo kao svijetle primjere hrvatskoga gospodarstva koje trebamo slijediti kako bismo ostali gospodari vlastite sudbine.

Premijer Andrej Plenković je pak istaknuo: -Vlada će u svojim aktivnostima nastaviti sa svim mjerama koje će pomoći hrvatskim gospodarstvenicima da u stabilnom i pouzdanom pravnom okviru te predvidivom fiskalnom okviru grade svoje poslovanje, najavivši kako će se u idućem razdoblju nastaviti provoditi nacionalni program reformi kojeg smatra najboljom garancijom demografskog oporavka zemlje.

Predsjednik Vlade Plenković, predsjednik Sabora Jandroković, predsjednica Republike Grabar-Kitarović i predsjednik HGK Burilović; Izvor: HGK.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je dobitnicima i HGK na svemu što čine za gospodarstvo. Prisjetio se posjeta sveučilištu u Kanadi koje povezuje teoriju i praksu i naglasio kako je to model kojeg trebamo usvojiti. -Oni studente uče da budu inovativni, globalno povezani, a to je sve ono što krasi i naše dobitnike. Nemojmo tražiti od drugih da rješava naše probleme, dajmo svi od sebe sto posto najboljeg što znamo i bit će bolje i nama i društvu i državi, poručio je Jandroković.

-Osobno držim da je izvoz temeljna sastavnica na kojoj se treba temeljiti razvoj hrvatskog gospodarstva i koja će kreirati proizvode dodane vrijednosti te dovesti do gospodarskog rasta i većeg životnog standarda. Zato je potreban onaj neophodan trokut suradnje države, akademske zajednice i gospodarstva, istaknula je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, zahvalivši gospodarstvenicima koji su je pratili u službenim posjetima diljem svijeta.

-HGK uvijek volim istaknuti kao odličan primjer uspješne tranzicije iz nacionalnog u europski komorski sustav, iz kojeg puno mogu naučiti i starije članice Eurochambres-a. Svoju 165 godina dugu tradiciju služenja poduzetnicima sada su digli na višu razinu i za njih lobiraju u samom središtu donošenja političkih odluka, Bruxellesu. Istaknuti su i vrlo aktivni član Eurochambresa i redovno nas obavještavaju o potrebama hrvatskog gospodarstva, gospodarstvenika te jadranskih komorskih udruga. Još jedno bitno iskustvo iz kojeg od HGK mogu učiti i druge europske komore jest kako uspješno raditi pod političkim pritiskom, istaknuo je predsjednik Eurochambresa, Richard Weber, dodavši kako svaka ekonomija treba jak i neovisan komorski sustav jer on dokazano pozitivno utječe na ekonomska kretanja.

Izvor: HGK.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup