Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Nacionalna poljoprivredna konferencija ‘Slavonika’ u Osijeku okupila više od 350 sudionika

Nacionalna poljoprivredna konferencija ‘Slavonika’ u Osijeku okupila više od 350 sudionika

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, početkom ožujka, održana je 2. nacionalna poljoprivredna konferencija ‘Slavonika’ pod motom inspiriramo poljoprivredu. Ova jednodnevna konferencija bogatim je programom primamila sve generacije poljoprivrednika – predstavnike OPG-ova, udruga, akademske zajednice, institucija, studenata, učenika i medija.

Doručak s hrvatskih farmi, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, bio je najbolji uvod u Konferenciju, gdje su se moglo vidjeti i kušati upravo vrhunski domaći proizvodi te upoznati sa sustavom označavanja proizvoda s hrvatskih farmi oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše i Jaja hrvatskih farmi. Proizvodi s hrvatskih farmi dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Namjera je da poruke upućene javnosti dopru do što većeg broja građana te ih usmjere na kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi jer na taj način potičemo razvoj hrvatske poljoprivrede.

Konferenciju je svečano otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Njegovim pozdravima pridružili su se i euro parlamentarka Marijana Petir, predsjednik Odbora za poljoprivredu Davor Romić, organizator Miroslav Kovač, župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik grada Osijeka, g. Ivan Vrkić, dekani suorganizatorskih fakulteta Vlado Guberac i  Zoran Grgić te Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Hrvatskoj poljoprivredi treba vratiti ponos – jedan od glavnih zaključaka ‘Slavonike’

Tristotinjak sudionika pratilo je bogat program koji je pokrio mnoge važne teme iz područja poljoprivrede. Tako se raspravljalo o komasaciji i ulozi županija u razvoju hrvatske poljoprivrede. Mnogo se govorilo o mjerama ruralnog razvoja i o problemima, ali i rješenjima tih problema u svinjogojstvu, izazovima u mljekarstvu te o sjemenarstvu. Tijekom konferencije održano je čak pet okruglih stolova o gorućim temama poljoprivrede. Popodnevna tri okrugla stola održala su se u isto vrijeme, ali u različitim dvoranama, i različitim temama; budućnost hrvatskog svinjogojstva, budućnost sjemenarstva i nove mogućnosti u mljekarstvu na području Republike Hrvatske. Na svakom od okruglih stolova razvila se intenzivna rasprava u kojoj su svoje mišljenje iskazali, ne samo aktivni sudionici okruglog stola, već i okupljeni poljoprivrednici i studenti.

Veliki interes studenata izazvao je skup predavanja primjera iz prakse ‘Uspješne priče lokalnih poljoprivrednika’ gdje su svoje uspješne projekte, realizirane u djelo, predstavili Goran Vrabec iz OPG-a Volim ljuto, Matija Cetinić Frankos iz poljoprivredne zadruge Berry Oragnic te načelnik općine Vidovec Bruno Hranić koji je predstavio uspjeh varaždinskog zelja.

U sklopu konferencije, predstavljena su rješenja projektnog zadatka za tvrtku Agrofructus koji je predstavljen na prošlogodišnjoj konferenciji za studente ‘Agro Startup’. Zadatak studenta je bio razraditi poslovnu ideju vezanu uz proces dovođenja voća i povrća od polja do stola. Predstavljena su četiri kvalitetna projektna zadatka, a sa 7.500 kuna nagrađen je projekt PROIZVODNJA SUŠENOG UŠEĆERENOG VOĆA koji su napravili studenti Marko Mrzljak, Nikola Mikulec i Filip Tomičić.

Zadatak ‘Slavonike’ bio je potaknuti komunikaciju među poljoprivrednicima te osvjestiti potencijal koji ima hrvatska poljoprivreda. Osim toga cilj je bio pokazati i mogućnosti koje nosi brending, ali i korištenje digitalnih tehnologija.

Na kraju, ‘Slavonika’ je uspjela prenijeti znanje i inspirirati poljoprivedu! Sudeći po zaključcima na zatvaranju konferencije, aktivnoj raspravi okupljenih te interesu za iduću, 3. nacionalnu poljoprivrednu konferenciju ‘Slavoniku’, svi zadaci su uspješno realizirani!

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup