Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

MojPosao podcast „Relax room“ #6 – Domagoj Boljar

MojPosao podcast „Relax room“ #6 – Domagoj Boljar

Kao što je to vlastitim primjerom dala naslutiti vlasnica vjerojatno najčuvenijeg izgubljenog komada obuće u povijesti, zbog čega se čitavo kraljevstvo istog trena podiglo na noge i dalo u potragu za njom, jedna cipela ‘vam može promijeniti život’. U redu, šanse da će gubitak staklene cipelice na kakvom balu na vaša prizvati šarmantnog princa – kao u Pepeljuginom slučaju – i nisu bogzna kakve.

Međutim, gubitak cipela, tenisica, sandala, balerinki ili štikli, doista s vremenom mogu promijeniti naše živote. Posebice kada ti predmeti, u pravilu sačinjeni od materijala koji ostavljaju negativan i dugotrajan trag na okolišu, u velikim količinama završe zaboravljeni negdje u prirodi.

Jer, kako tvrdi Domagoj Boljar, stručnjak za obuću sa ‘zelenim srcem’ i suosnivač tvrtke Miret koja se bavi proizvodnjom održive obuće, utjecaj industrije obućarstva na prirodu nipošto nije bajkovit.

Naime, ona spada među najveće onečišćivače okoliša, iako često prolazi ‘ispod radara’.

Većina tenisica masovno se proizvodi pomoću štetnih materijala poput sintetičkog tekstila, gume i druge plastike. Radi se o izvorima mikroplastike koja zagađuje našu zemlju, more, zrak, vodu i na kraju završava na našim tanjurima, u hrani koju jedemo.

Također, koža, koja se općenito smatra “prirodnim” materijalom, zapravo je prepuna otrovnih kemikalija. Štavljenje kože također je vrlo toksičan postupak koji zagađuje plovne putove, okoliš, pa čak i one koji izrađuju cipele.

Uvidjevši razmjere negativnog utjecaja koje tradicionalna proizvodnja obuće ima na svijet u kojem živimo, Domagoj je zajedno sa svojim bratom Hrvojem prije 5 godina pokrenuo Miret, tvrtku koja će proizvoditi bio-kompatibilnu, održivu obuću.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u proizvodnji obuće, što dobrim dijelom duguju ‘obiteljskim korijenima’ i svom ocu Josipu koji je cijeli radni vijek proveo baveći se obućarstvom (mnogi se zasigurno sjećaju brenda cipela Mr. Joseph koji je pokrenuo), nije im dugo trebalo da svoj naum provedu u djelo.

Vođeni ogromnom željom za promjenom statusa quo i kombiniranjem najsnažnijih prirodnih vlakana za izradu udobnih tenisica, osiguravajući pritom minimalan utjecaj na okoliš, braća su stvorila ‘najekološkiju tenisicu na svijetu’, sačinjenu od 97% prirodnih materijala.

Njihova najveća želja je potaknuti ljude na razmišljanje o tome što (i zašto) nose na nogama i ukazati im kako postoji alternativa plastici i koži.

„Miret tenisica pruža korisniku osjećaj zadovoljstva jer čini dobro i sudjeluje u stvaranju bolje budućnosti. Ona nije samo proizvod – već stav i poruka“, ističu braća Boljar.

Sudeći prema tvrtkinim odličnim poslovnim rezultatima i rastu broja narudžbi Miret tenisica, poruka je to koju ljudi svakim danom sve bolje prihvaćaju.

O održivoj modi, ‘kosturima iz ormara’ industrije obućarstva, nastanku ‘najekološkijih tenisica na svijetu’ i brojnim drugim interesantnim temama saznajte od Domagoja Boljara u novoj epizodi MojPosao podcasta!

 

Za više informacija o gostu:

Web:
https://www.miret.co/

Instagram:
https://www.instagram.com/miret.sneakers/?hl=hr

Facebook:
https://www.facebook.com/miret.sneakers

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup