Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Ministrica Žalac izaslanica predsjednice Republike Hrvatske u Osijeku

Ministrica Žalac izaslanica predsjednice Republike Hrvatske u Osijeku

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u svojstvu izaslanice predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Osijeku je svečano otvorila 6. Međunarodni znanstveni simpozij “Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj”.

Na Ekonomskom fakultetu, gdje je ministrica govorila o Projektu Slavonija, Baranja i Srijem te o brojnim mogućnostima koje poduzetnicima stoje na raspolaganju putem fondova Europske unije. “Zajedničkim ćemo snagama vratiti sjaj našoj Zlatnoj žitnici jer samo sinergijom i suradnjom na svim razinama možemo pokrenuti rast i razvoj te vratiti dostojanstvo Slavoniji, Baranji i Srijemu i svim ljudima koji žive na ovom području! Izmjenama određenih zakona, među ostalim, novim Zakonom o potpomognutim područjima, sustavnim mjerama Vlade, ali i sredstvima EU fondova, pomoći ćemo upravo istoku Hrvatske.”

Nakon svečanog otvorenja simpozija, ministrica Žalac u društvu zastupnika u Hrvatskom Saboru, g. Ivana Anušića i predsjednikom Županijskog suda u Osijeku, g. Antom Rašićem, ministrica je posjetila radove koji se odvijaju u Županijskom sudu, a projekt je vrijedan preko 4 milijuna eura te će se u sklopu istoga obnoviti cijela zgrada Suda u doglednom periodu.

Nakon Suda, ministrica Žalac i zastupnik Anušić, posjetili su i Klinički-bolnički centar Osijek u kojemu je u pripremi projekt obnove 8000 m2 u vrijednosti 81 milijun kuna. KBC Osijek će po završetku pripremnih aktivnosti, prijaviti projekt na objavljeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/kirurgijama i hitnom prijemu koji će biti sufinancirani sredstvima EU.

Svoj posjet ministrica Žalac je završila u Općini Darda u kojoj su joj domaćini bili načelnik Općine g. Anto Vukoje te novoizabrani gradonačelnik grada Belog Manastira g. Tomislav Rob. Nakon što je u Vukovaru 16. svibnja potpisan Sporazum o provedbi intervencijskih planova u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predviđenog operativnim programima „Konkurentnost i kohezija“ i „Učinkoviti ljudski potencijali“ između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te gradova Beli Manastir s općinom Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara, spomenuti gradovi kreću s provedbom svojih planova.

U sklopu provedbe intervencijskog plana, u Općini Darda bit će izgrađeno ukupno 87 obiteljskih kuća namijenjenih pripadnicima romske nacionalne manjine. “Ovaj projekt jedinstven je u Europi te sam neizmjerno sretna što će se isti uskoro i realizirati.”, izjavila je ministrica Žalac.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup