Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin

Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin

32. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin s bogatom, međunarodnom izložbom plinske opreme i tehnologije uspješno je održan u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic početkom svibnja ove godine u organizaciji Centra za plin Hrvatske i Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP).

U tri dana najveća međunarodna plinska konferencija i izložba u Jugoistočnoj Europi, od 3. do 5. svibnja, okupila je više od 600 sudionika iz 20 država Europe i svijeta. Skupu su nazočili stručnjaci za plin i energetiku, menadžeri vodećih europskih energetskih kompanija, znanstvenici s uglednih hrvatskih i europskih sveučilišta, predstavnici transportera, dobavljača, opskrbljivača, proizvođača i distributera plina, kao i predstavnici velikih industrijskih potrošača plina te proizvođača i zastupnika plinske opreme iz zemlje i inozemstva.

Bilo je zastupljeno ukupno 240 različitih plinskih i energetskih poduzeća i organizacija (od toga 95 inozemnih) i 47 izlagača opreme (od kojih 14 inozemnih).

Tijekom tri dana održavanja stručnog skupa prezentirano je 48 znanstvenih i stručnih radova (od čega 4 pozivna predavanja i 10 radova u posterskoj sekciji) uz 6 okruglih stolova u okviru 8 tematskih cjelina.

Predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin prof. dr. sc. Miljenko Šunić na otvaranju skupa istaknuo je važnu i nezaobilaznu ulogu prirodnog plina u budućim strateškim dokumentima naše zemlje kao najčišćega fosilnoga goriva u tranziciji prema uporabi obnovljivih izvora energije.

U pozdravnim govorima skupu su se obratili Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa kao glavni partner, Tvrtko Perković, operativni direktor Korporativnog centra tvrtke INA – Industrija nafte d. d., Ivica Arar, predsjednik Uprave tvrtke Plinacro d.o.o. i Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave tvrtke Prvo plinarsko društvo d.o.o. Zbog važnosti projekta za plinsko gospodarstvo RH kratko je izlaganje održao i Goran Frančić, direktor tvrtke LNG Hrvatska.

Kompletan izvještaj s održanog Susreta te zaključke okruglih stolova i panel diskusija možete preuzeti OVDJE.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup