Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Kulturne i kreativne industrije moćan su pokretač EU gospodarstva

Kulturne i kreativne industrije moćan su pokretač EU gospodarstva

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom i agencijom KEA European Affairs, koju je osnovala Europska komisija, 24. i 25. listopada u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, organizira b.creative konferenciju.

b.creative konferencija kao jedna od najvažnijih svjetskih konferencija na temu kreativnih i kulturnih industrija do sada je održana u Belgiji, Kini i Južnoj Koreji pa je odluka b.creative mreže koja u 116 zemalja okuplja veliki broj institucija, udruga i poduzetnika da četvrti domaćin bude Hrvatska i njen glavni grad Zagreb, odlična prilika za umrežavanje domaćih predstavnika sektora s kolegama iz inozemstva.

Philippe Kern osnivač i izvršni direktor KEA-e, vodećeg europskog savjetodavnog i istraživačkog centra za kulturne i kreativne industrije te sport, uoči dolaska u Zagreb izjavio je da je b.creative mrežu osnovao kako bi potaknuo povezivanje međunarodne mreže poduzetnika iz područja kulture i kreativnosti. b.creative mreža je snažna platforma koja svojim raznim aktivnostima kao pravi “borac za kulturu”, uz podršku Europske komisije radi na umrežavanju i vidljivosti sektora. Važna aktivnost koju provodi jest i lobiranje budući da je prepoznala da se kulturnim i kreativnim industrijama kao snažnim pokretačima ekonomije treba posvetiti više pažnje u kontekstu kreiranja javnih politika i strategija Vlade.

Ključno je da značaj i snagu kreativnog poduzetništva koje mijenja ekonomsku sliku svijeta prepoznaju donosioci političkih odluka, koji donošenjem pravih mjera mogu unaprijediti status kreativne ekonomije u jednoj zemlji. Kern kao dvije mjere koje donose najbolji učinak izdvaja financijsku potporu koja podrazumijeva porezne olakšice, popuste ili subvencije te osiguranje. Nadalje, iznimno važnim smatra uspostavu jakog regulatornog režima koji nagrađuje ulaganja u kulturu, kao npr. u intelektualno vlasništvo i udio za lokalni sadržaj.

Kreativne i kulturne industrije su za razvoj i rast gospodarstva svake zemlje izuzetno važne jer doprinose visokoj dodanoj vrijednosti ostalih gospodarskih sektora te prelijevaju svoje vrijednosti na ostale sektore. I ono što je posebno važno – imaju potencijal otvaranja novih radnih mjesta kroz aktivaciju i razvoj poslova baziranih na intelektualnom vlasništvu.

Svoje sudjelovanje na konferenciji osigurajte na: http://bcreativetracks.com/hr/zagreb-2019-hr/

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup