Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Kuhari s Michelinovim zvjezdicama u Muzeju okusa

Kuhari s Michelinovim zvjezdicama u Muzeju okusa

Hrvatska turistička zajednica angažirala  je svjetske kuhare s Michelinovim zvjezdicama koji su došli prezentirati najnovije trendove u gastronomiji i enologiji.

Iznimna je čast Muzeju okusa, kao najboljem restoranu Slavonije i Podunavlja da je bio domaćin ovakve manifestacije, koja je po prvi puta održana u Slavoniji. Sjajan je osjećaj kuhati zajedno s vrhunskim svjetskim imenima u kuhinji Muzeja okusa.

Program je sadržavao interaktivne prezentacije u kojem su iskusni i nagrađivani svjetski kuhari prenosili svoja iskustva i znanja i kuharska umijeća. Chef Lionel Levy iz Marseillea, pričao nam je o očuvanju i identitetu tradicionalne kuhinje te kako suvremenim tehnikama osvježiti jelovnik.

Chef Filipo Saporito čije prezime inače u prijevodu s talijanskog jezika „ukusan“.On iz gastronomske regije Toskane, okrunjen je s jednom Michelinovom zvjezdicom, te rekao je kako trebamo biti otvorenog uma i inspiraciju trebamo tražiti u lokalnim namirnicama i prikazati svoj karakter kroz hranu.

Chef slastičar Yoan Dessarzin zastupnik je strpljenja  i strasti prema poslu.Vjeruje kako je potrebno vremena da bi se prikupilo znanje i iskustvo za kvalitetan nastavak rada i stvaranja novih slastica. U nastavku se pridružio i Gabriel Vasquez gastro – marketinški konzultant da trebamo prenijeti realan trenutak naše svakodnevnice u restoranu, i kako možemo emociju prikazati kroz priču koja prikazuje našu viziju i vrijednosti koje zastupano.

Gđa. Mira Šemić oduševila nas je svojim jedinstvenim znanjem, a poseban naglasak tijekom prezentacije bio je na sljubljivanju hrane i vina. Također spomenula je da i veliki dio autohtone sorte poput graševine i frankovke mogu biti u rangu sa svjetskim vinima.

Gospodin Sandi Paris hrvatski sommelierski profesionalac rekao nam je da trebamo obratiti pozornost na namirnicu, na prilog i umak. Sve komponente koje čine jelo i na koje treba obratiti pozornost pri odabiru vina. Naglasio je i značaj edukacije u ugostiteljstvu i gastronomiji. Vino kao prehrambeni proizvod bitna je stavka koja daje visoki značaj sljubljivanju hrane i vina.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup