Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Končar ugovorio dva nova kogeneracijska postrojenja na drvnu masu u Županji i Virovitici

Končar ugovorio dva nova kogeneracijska postrojenja na drvnu masu u Županji i Virovitici

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) je, u području distribuirane proizvodnje u Hrvatskoj, ugovorilo dva nova projekta. Riječ je o kogeneracijskim postrojenjima na drvnu biomasu u Županji i Virovitici.

Posao je dogovoren po sistemu „ključ u ruke“, što obuhvaća izradu izvedbenog projekta, isporuku opreme, montažu i puštanje u pogon. Ugovorom je obuhvaćen priključak elektrane na distributivnu mrežu, srednjenaponsko postrojenje, generatorske zaštite i uzbuda, niskonaponski razvod opće i vlastite potrošnje, dizelski agregat, sustav upravljanja elektranom te instrumentacija i mjerenje.

Glavni izvođač radova je Đuro Đaković TEP, s kojim je KET sklopio podizvoditeljski ugovor. U realizaciji projekta, pored KET-a, isporukom opreme sudjeluju i druga društva Grupe KONČAR: Distributivni i specijalni transformatori, Aparati i postrojenja te Elektronika i informatika.

Nazivna snaga elektrane u Županji bit će 5,8 MWe, a u sustavu poticaja radit će do maksimalnih 4,96 MW, dok će se preostali dio koristiti za vlastitu potrošnju. Nazivna snaga elektrane u Virovitici bit će 3,4 MWw, a u mrežu će davati maksimalno 3 MW.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup