Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Končar i Schneider Electric za jačanje hrvatskog izvoza

Končar i Schneider Electric za jačanje hrvatskog izvoza

Kako bi se nastavio razvoj hrvatskog gospodarstva jedna od najvažnijih dimenzija je ona izvozna. Dok izvoz u Sloveniju iznosi oko 1,5 milijardu eura, a u Bosnu i Hercegovinu oko 1,37 milijardi eura, novo partnerstvo tvrtke Končar – Aparati i postrojenja i Schneider Electrica znače i mogućnost povećanja navedenih brojki. Končar, kao jedna od najprepoznatljivijih hrvatskih kompanija i Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, kroz licencno partnerstvo u području najprodavanijeg sklopnog bloka u svijetu udružili su snage za uspješnu tržišnu sinergiju.

Sklopni blok pod nazivom RM6 srednjenaponsko je postrojenje, koje je kompaktno i nadogradivo te nudi otpornost na vanjske utjecaje i pouzdanost napajanja. Integracijom daljinske stanice RM6 postaje tzv. napredni sklopni blok (smart RMU) kojim se omogućava nadzor i upravljanje elektrodistributivnom mrežom.

Kompleksnost proizvodnje i važnost kvalitete za obje strane najbolje pokazuje dugotrajnost procesa transfera tehnologije Schneider Electrica. Punih godinu dana se radilo na obuci stručnjaka, pripremi dokumentacije i procesa, izradi alata i raznim drugim pripremama.

Implementacijom ovog rješenja omogućuje se automatizacija rada, iznimne uštede u održavanju i radu na mreži, što je vidio i prvi klijent licencnog partnerstva, Hrvatska elektroprivreda.

– Zadovoljstvo nam je što smo partnerstvom sa Schneider Electricom, za sklopni blok RM6, proširili našu ponudu na optimalan način, ali i otvorili mogućnost da ojačamo prisustvo na tržištima Slovenije te BiH, na kojima smo tradicionalno prisutni. Osobno mi je iznimno drago što će prvi blokovi, koji će biti izrađeni po licencnom programu, biti implementirani baš u Zagrebu – rekao je Željko Bago, direktor tvrtke Končar – Aparati i postrojenja d.d.

– Stručnjaci iz Končara su prepoznali rješenje Schneider Electrica za automatizaciju distributivne mreže, koje se na globalnoj razini pokazuje kao najboljim u industriji. Na to smo jako ponosni budući da je Končar kompanija s jako dugom tradicijom u području energetike. Siguran sam da ćemo zajedno lakše odgovoriti na zahtjeve tržišta koji sve više idu u digitalnom smjeru u sve tri države – rekao je Ivan Paić, generalni direktor Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup