Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Kemija kreativne industrije treći put na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Kemija kreativne industrije treći put na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Organizatori „Kreativne riznice“ već treću godinu zaredom organiziraju ovaj popularizacijski simpozij kulturnih i kreativnih industrija te svoje izlagače i posjetitelje pozivaju da ih posjete od 26. do 29. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Razlog velike zainteresiranosti za „Kreativnu riznicu“ organizatori prepoznaju u izvješću Ekonomskog instituta iz 2015. objavljenog pod nazivom „Mapiranje kulturnih i kreativnih industrija“. U navedenom Izvješću istaknuto je kako kreativne i kulturne industrije zahtijevaju organizacijske modele koji bi doveli do sektorske politike, odnosno kako je potrebno „horizontalno povezivanje kulturne politike s ostalim javnim politikama – gospodarstva, poduzetništva, turizma, graditeljstva, prostornoga planiranja“.

Upravo takvo, horizontalno, ali i vertikalno povezivanje, ono je što svojim izlagačima i posjetiteljima nudi „Kreativna riznica“. Riječ je o javnom, besplatnom događanju svih dionika kulturnih i kreativnih industrija otvorenom za javnost te izlagače i posjetitelje svih dobnih i obrazovnih razina.

Ove godine krovna je tema „Kemija kreativne industrije“, a organizatori događanja Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet i Ekonomski fakultet u Osijeku primili su osam pokroviteljstava kao jamstvo vrsnoće i potrebitosti održavanja takve manifestacije. Pokrovitelji ovogodišnje Kreativne riznice su predsjednik Sabora Božo Petrov, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo kulture, Ministarstvo obrazovanja i sporta, Ministarstvo turizma, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Studentski zbor osječkoga Sveučilišta.

Organizatori događanja ističu kako „Kreativna riznica“ ostvaruje praktičan doprinos u izobrazbi studenata o izazovima industrije projekata te o načinima njezina financiranja i ustrojavanja.

Svečano otvaranje „Kreativne riznice“ najavljeno je za 26. travnja u 19 sati, a zatvaranje za 29. travnja u 11 sati. Bogatu ponudu događanja pozivatelji su oglasili na Kreativna riznica Facebook stranica, te sve zainteresirane već sada očekuju u prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup