Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Kako spojiti kulturu i biznis?

Kako spojiti kulturu i biznis?

Institucije i organizacije u kulturi sve se više okreću izvorima sredstava iz privatnog profitnog sektora. No kako izgleda prikupljanje sredstava iz perspektive onih koji traže sredstva? Kako sponzori i donatori odlučuju koje projekte podržati? Što očekuju jedni od drugih? Konferencija Business 2 Culture odgovorit će na ova i brojna druga pitanja.

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture poziva na konferenciju „Business 2 Culture“ , koja će se održati 8. lipnja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci, a namijenjena kulturnim djelatnicima i gospodarstvenicima. Njen je cilj potaknuti dijalog, razmijeniti iskustvo obiju strana i primjere dobre prakse te prepoznati izazove vezane uz financiranje kulture iz privatnog profitnog sektora.

U velikom broju europskih zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, dominira trend smanjivanja javnih sredstava za kulturu, zbog čega se institucije i organizacije u kulturi sve više okreću izvorima sredstava iz privatnog profitnog sektora. No kultura i poslovni sektor često ne govore istim jezikom ili uopće nisu povezani, a ova konferencija trebala bi svim zainteresiranim stranama u tome i pomoći.

Na konferenciji će svi sudionici kroz predavanja i panel diskusije dobiti brojne odgovore kako bi suradnja gospodarstva i kulturnog sektora u Hrvatskoj mogla izgledati, a predviđen je i niz prilika za neformalna druženja, umrežavanje te pitchanje ideja, kako bi se kulturnjaci što bolje pripremili na „razgovor“ s predstavnicima poslovnog sektora, uz što je osmišljen osmislili smo i predkonferencijski program.

Nina Obuljen Koržinek, Mate Škugor, Tomislav Kličko samo su neki od brojnih predavači i panelista, predstavnika značajnih kulturnih institucija i istaknutih hrvatskih gospodarstvenika koji garantiraju zanimljivu raspravu, a svoja iskustva suradnje s privatnim sektorom predstavit će i članovi timova gradova Europskih prijestolnica kulture Mons 2015. i Leeuwarden 2018., koji će pojasniti na koji način projekt Europske prijestolnice kulture može dodatno potaknuti suradnju poslovnog i kulturnog sektora.

Konferencija će biti održana na hrvatskom jeziku, osim trećeg panela koji će biti na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan, prijaviti se možete OVDJE, a putem sljedeće poveznice možete pogledati i cjelokupni program.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup