Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Kako paziti na okoliš prilikom organizacije događanja?

Kako paziti na okoliš prilikom organizacije događanja?

Donosimo vam nekoliko ideja kako da svoja događanja učinite što više zelenima i time pomognete u očuvanju svog okoliša i okoliša svih nas.

Svjedoci smo ogromnog globalnog onečišćenja. Više to ne pročitamo samo u novinama na papiru, već nažalost, sada to osjetimo i na sebi. Svakodnevno se događaju prirodne katastrofe, ne samo negdje tamo daleko od nas, već i u okolišu oko nas.

Vrijeme je da se probudimo. Vrijeme je da svaka osoba krene svjesno razmišljati i djelovati u cilju očuvanja naše prirode jer prva upozorenja od prirode su već stigla.

Krenite od sitnica, od samoga sebe. Osim što trebate uvesti promjene u svom kućanstvu, trebate uvesti promjene i u svom radnom okruženju.

Kada su u pitanju događanja, u posljednje se vrijeme sve češće pojavljuju događanja koja možemo okarakterizirati kao ‘zelena’ događanja. No, o čemu tu zapravo govorimo?

Ukratko, zelena događanja označavaju svako događanje koje minimalno šteti našoj prirodi.

Ako se pitate kako učiniti svoje događanje ‘zelenim’, donosimo vam nekoliko ideja kako da svoja događanja učinite što više zelenima i time pomognete u očuvanju svog okoliša i okoliša svih nas.

1. Pazite na količinu korištenog papira

Papir se izrađuje od drveća. Zamislite koliko se godišnje posiječe drveća kako bi se zadovoljila globalna potreba papira? Ili… zamislite samo koliko je šume potrebno da opskrbi papirom vaše poslovanje?

Probajte srezati količinu korištenja papira na minimum. Ne printajte nepotrebno i reciklirajte papir! Ista stvar je i kada organizirate događanje – sve što može biti provedeno bez papira – provedite tako.

2. Šaljite pozivnice e-mailom

Pozivnice za svoja događanja pošaljite elektroničkom poštom ili jednostavno nazovite svoje sudionike.

3. Kada je u pitanju catering za vaše događanje, odaberite hranu koja je domaća i autohtona.

4. Koristite dekoracije za događanja koje možete reciklirati.

5. Materijale za predavanja sudionicima šaljite e-mailom. Još jednom, izbjegavajte printanja.

6. Tijekom događanja, pobrinite sa da je sudionicima dostupna voda iz slavine kako bi izbjegli nepotrebno korištenje plastike.

7. Omogućite recikliranje otpada tijekom događanja.

8. Motivirajte zaposlenike da na vaše događanje dođu bez uporabe automobila (biciklom, javnim prijevozom, romobilom i sl.)

9. Osvijestite svoje sudionike o važnosti očuvanja okoliša.

… I već ste napravili mnogo i, ne da će vam samo priroda biti zahvalna, bit ćete zahvalni i sami sebi kad god udahnete čisti i svježi zrak i kad očuvate svoje zdravlje.

10. Odaberite ‘zeleno’ mjesto za vaše događanje

Mjesto vašeg događanja neka bude mjesto koje vodi brigu o očuvanju okoliša.

Ako odaberete Forum Zagreb, primijetit ćete da paze na sljedeće:

1. recikliraju svoj otpad (sav papir i plastiku)

2. klijentima je u ponudi besplatna prirodna voda u bokalima u svim dvoranama čime se smanjuje uporaba plastike i iskorištava se već dostupna voda

3. smanjili su sva printanja

4. paze da razumno troše toplinsku energiju

5. prostor osvježavaju živim biljkama

6. promoviraju naše hrvatske autohtone proizvode – kako prehrambene, tako i proizvode drugih industrija (prilagođavaju se kriteriju „0 km“ )

Osim svega navedenog, prostor Foruma Zagreb je uređen linoleumom, što je 100% prirodni materijal i 100% reciklabilan te tepisima i namještajem koji imaju Cradle-to-Cradle certifikate.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup