Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Junckerov plan: Dodatnih 100 milijuna eura za hrvatske male i srednje poduzetnike

Junckerov plan: Dodatnih 100 milijuna eura za hrvatske male i srednje poduzetnike

Europski investicijski fond (EIF), Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste&Steiermärkische S-Leasing (zajedno „Erste”) potpisali su sporazum o jamstvu koje će Ersteu omogućiti da inovativnim malim i srednjim tvrtkama u Hrvatskoj osigura zajmove i zakupe u vrijednosti od 100 milijuna eura.

Sporazum je potpisan u okviru inicijative Europske komisije InnovFin, koja je podržana od strane programa EU-a za istraživanje i inovacije, a omogućen je kroz podršku Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI). EFSI je središnji stup Plana ulaganja za Europu Europske komisije, takozvani „Junckerov plan“.

Na potpisivanju u Zagrebu, direktor EIF-a Alessandro Tappi komentirao je: „Presretni smo zbog potpisivanja ovog sporazuma o jamstvu za male i srednje poduzetnike u okviru InnovFina s Ersteom, jednom od najvećih bankarskih grupa u Hrvatskoj. Njezina dobro uhodana distribucijska mreža u kombinaciji s dobrom tržišnom pozicijom i ekspertizom u pozajmljivanju sektoru malih i srednjih poduzeća može omogućiti uspješno provođenje InnovFina. Posljedično, taj će projekt odigrati ulogu u pomaganju tvrtkama da pristupe sredstvima financiranja podržanima od strane EU-a kako bi na lokalno tržište uveli inovacije.“

Potpredsjednik Europske Komisije za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen rekao je: “Drago mi je što će današnji sporazum omogućiti malenim i srednjim tvrtkama u Hrvatskoj da dođu do izvora financiranja koji su im potrebni za inovacije, rast i stvaranje novih radnih mjesta – sve su to važni ciljevi Investicijskog plana za Europu. Malene i srednje tvrtke ključne su za gospodarstvo. Pokretači su novih tehnologija i novih mogućnosti. Uz pomoć Europskog fonda za strateška ulaganja želimo dati priliku tim tvrtkama za uspjeh u Hrvatskoj, ali i u Europi.”

Član Uprave Erste banke Boris Centner je naglasio: “S obzirom da su mala i srednja poduzeća pokretač gospodarskog rasta te jedan od najvažnijih segmenata naše poslovne strategije, iznimno nam je zadovoljstvo što smo s Europskim investicijskim fondom ostvarili suradnju na InnovFin instrumentu garancija za malo i srednje poduzetništvo. Ugovor o garanciji omogućit će nam da u sljedeće dvije godine plasiramo 100 milijuna eura kredita inovativnim poduzetnicima uz povoljnije uvjete, pružimo im potporu u financiranju i provedbi održivih proizvodnih ulaganja te klijentima osiguramo povećanu dostupnost financijskih sredstava.„

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup