Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Jedinstveni ICE sajam – nautička budućnost dogovara se u Zagrebu

Jedinstveni ICE sajam – nautička budućnost dogovara se u Zagrebu

Zagreb je ovih dana domaćin jedinstvenog sajma u nautici, prvog svjetskog čarter sajma koji je orijentiran uspješnijem B2B poslovanju, koji okuplja najveće čarter tvrtke, agencije, brodogradilišta i dobavljače u industriji. International Charter Expo (ICE) održava se u Areni od 3. do 5. studenog 2017., a od svog prvog izdanja 2013. sajam je utrostručen u veličini i vrijednosti.

Na ICE Sajmu će se održati i konferencija za medije i to u subotu, 4. studenog 2017. u 17:30, a nakon razgovora o specifičnostima sajma i ishodima ovogodišnjeg izdanja, organizatori pozivaju na „Turski banket“ i prezentaciju „British Virgin Islands News: što nakon uragana?“, koji će započeti u 18 h.

Na sajam dolaze predstavnici 130 čarter kompanija (fleet operators), agenti 200 agencija i 40 raznih dobavljača roba i usluga u nautičkoj industriji. Izlagači dolaze iz 48 država, a predstavljaju flote od preko 10.000 plovila na Mediteranu, Karibima, Bahamima, u Aziji, Indijskom oceanu, Pacifiku i Južnom Pacifiku. Sajmu prisustvuju i najveći brodograditelji čarter jahti: Beneteau, Bavaria, Dehler, Dufour, Hanse, Jeanneau, Lagoon, Bali Catamarans, Elan, Fountaine Pajot, More Boats. Prije samog početka sajma, pomoću specijalizirane aplikacije, sudionici su unaprijed zakazali preko 4.000 osobnih sastanaka, a razvoj poslovanja, nove suradnje i poslovni dogovori glavni su razlog dolaska sudionika.

Sajam će u fokus staviti dva najugroženija čarter tržišta; karipsko i tursko.  Prezentacija BVI: News za cilj ima podići svjesnost ostatka čarter industrije o žrtvama uragana na karipskom tržištu, informirati o predviđenom vremenu potrebnom za sanaciju infrastrukture i flota, te traženju pomoći od kolega u nautičkom sektoru u pripremi nadolazeće sezone. U Zagrebu se, naime, dogovara da dio mediteranske flote svojim brodovima, prekooceanskim prelaskom, pomogne nadolazećoj karipskoj sezoni (01/11 – 01/03), s obzirom da su njihove flote djelomično ili potpuno uništene.

Turski banket ima isti cilj – pomoći revitalizaciji turske nautike, do sada najpopularnije europske nautičke destinacije kojoj je promet gotovo prepolovljen u odnosu na 2016. godinu. Pomoć turskom i karipskom tržištu primjeri su kolegijalnosti i razvijenosti nautičke branše. Podršku sajmu iskazalo je Veleposlanstvo Republike Turske.

Sajam prvi put donosi i jedinstveni spoj dizajnerskog namještaja i nautike te je centralni prostor s preko 300 m² postao showroom najnagrađivanijeg hrvatskog namještaja ERA, koji će predstaviti neke od svojih najcjenjenijih komada, između ostalih iz kolekcije koju je za njih dizajnirao Karim Rashid, a koji je za sajam osmislila dizajnerica interijera Ana Prosenik. Lounge dio središnji je dio sajma, a osvijetljen je hrvatskom dizajnerskom rasvjetom LUMI-MAKS, specijaliziranom za opremanje hotelskih, gospodarskih i javnih objekata.

Vrijednost ovog događanja je i što će se za trajanja sajma ICE’17 ostvariti preko 2.500 noćenja u Zagrebu zbog dolaska inozemnih sudionika, a trodnevni boravak uz popratne sadržaje pridonosi i promociji samoga grada. Sajmu će nazočiti i predstavnici Turističke zajednice Grada Zagreba.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup